Cultureel Centrum Nesterlé

nieuws

  

Nieuws

Van Maasakkers: vanaf liedje één zingt het publiek mee
ma25.10
Maasakkers heeft een vaste plek in het programma van cc Nesterlé. Dus ook dit jaar was hij van de partij met een hele mooie, warme voorstelling. Soms vrolijk maar vaker verdiepend en reflectief.
Lees meer
Stephanie en Eva nemen je mee op hun eigenwijze reis
za23.10
Muzikanten zijn altijd onderweg. Ze reizen door hun hoofd. Ze reizen door jouw hoofd. Ze blijven hangen in je hoofd... Eva en Stephanie ontmoetten elkaar eind 2018 in Antwerpen toen ze allebei waren uitgenodigd om in de Bourlaschouwburg te komen spelen. Daar bleek dat ze naast het zingen en schrijven ook een internationaal avontuur delen... Een dik half jaar later besluiten ze samen op pad te gaan door hun eigen muzikale wereld.
Lees meer
28 oktober filmavond
do21.10
Donderdag 28 oktober staat hij weer op de rol: onze filmavond. Je hebt het misschien al gemerkt, de titel van de komende film wordt niet meer gepubliceerd.  
Lees meer
EEN GEWAAGD EXPERIMENT MET MAARTJE EN KINE op 6 november
zo17.10
Maartje en Kine maken met Speelbeesten van de coronanood een deugd. Anderen gingen trainen voor de triathlon, de kelder opruimen of Japans leren, zij deden iets wat ze al heel lang wilden. Ze stapten in hun busje en reden naar Noorwegen om een programma te maken over onderwerpen die ze tot nu toe nog niet aandurfden. 
Lees meer
Kunstwerken van Jan van Venrooij in schijnwerpers tijdens expositie
vr15.10
Als kleine jongen kwam Jan, met een opa als kunstsmid, al vroeg in aanraking met de kunst van metaalbewerking. Op latere leeftijd bleek zijn interesse dan ook meer bij werken met zijn handen te liggen, dan stil zitten achter een computer.
Lees meer
Op 23 oktober in ons theater: Gerard van Maasakkers: dichtbij, warm, persoonlijk, ontwapenend.
zo10.10
Gerard van Maasakkers behoeft weinig introductie. Sinds eind jaren zeventig weet hij met liedjes in streektaal een breed publiek aan te spreken. Wat klein is maakt hij groot, wat persoonlijk is maakt hij herkenbaar voor iedereen. Zo is Gerard op z'n best. 
Lees meer
Digitaalpunt: Als je moeite hebt met taal of computers
do7.10
In ons gebouw is door de bibliotheken van Bernheze een DigiTaalpunt geopend. Bij het DigiTaalpunt kunnen minder zelfredzame burgers, dicht bij huis terecht als zij vragen hebben over de digitale dienstverlening van de overheid. Ook als ze hulp nodig hebben of vragen hebben over het beter leren omgaan met taal, rekenen en de computer kunnen ze bij het DigiTaalpunt terecht.
Lees meer
Annick Boer heeft het naar haar zin bij Nesterlé (en het publiek ook!!)
di5.10
Annick Boer is bij het grote publiek bekend van o.a. Kaniewaarzijn en de tv kantine maar speelde eerder in musicals, zong met grote orkesten en schrijft veel. Op zaterdag 2 oktober speelde ze haar eerste solo voorstelling. De voorstelling is een soort theatrale kennismaking met de persoon Annick Boer, met haar angsten, onzekerheden, de controle dwang, haar talenten en haar mislukkingen. 
Lees meer
Nesterlé wil een overkapping van de patio realiseren. Help je mee?
zo3.10
Wij doen mee met Rabo ClubSupport! Kunnen wij op jouw stem rekenen? Stemmen kan vanaf 4 oktober  in de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport. 
Lees meer
Zondagse Muziek met helden op 10 oktober!
do30.09
Om te spelen in een band voor een moment meldden zich in juli maar liefst 19 muzikanten uit Bernheze aan bij Nesterlé. Of ze nou ooit in een band gespeeld of gezongen hebben, of daar altijd al van gedroomd. Zondag 10 oktober treden de eerste twee pop-up formaties op van ‘Helden van de Zondagse Muziek’, van 15 tot 17 uur. Kom ook luisteren en ben erbij!
Lees meer
The Blue Moon Rockers zorgen voor feestje in Nesterlé
zo26.09
Het was weer even wennen op de eerste dag van de afschaffing van de coronamaatregelen. Maar de inrichting van de zaal, de swingende nummers en de vermakelijke praatjes van zanger Loed Verhagen, maakten dat band en publiek elkaar al heel snel vonden. Iedereen had zin in dit feestje met The Blue Moon Rockers; en een feestje werd het! 
Lees meer
30 september filmavond
za25.09
Donderdag 30 september gaat het Nesterlé filmseizoen van start. De naam van de film mogen we vanwege licentierestricties helaas niet verklappen. Deze film werd in Cannes beloond met de Gouden Palm én een Oscarnominatie voor Beste Internationale Film. Het is een prachtig verhaal over familierelaties, de overlevingsinstincten van mensen die in armoede leven en de Japanse samenleving.
Lees meer