Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

Bewonder de werken van Ardine: 'schilderen' met stoffen

Tot 8 januari  2024 vindt de expositie van Ardine Hillty plaats in Nesterlé . Ardine groeit niet alleen op met een levendige belangstelling voor kunst en cultuur, ze blijkt ook zelf een creatieve geest te hebben.

Door haar jarenlange ervaring in de modewereld ontwikkelt Ardine een subtiel gevoel voor stoffen, weefsels en ornamenten, tot in de kleinste details. Van 1968 tot 2002 woonde en werkte ze in Zurich (Zwitserland). Ondanks haar drukke bestaan bleef ze actief in de beeldende kunst, volgde verschillende cursussen bij gerenommeerde kunstenaars in Zurich en organiseerde mede voor galeries diverse tentoonstellingen.

Ze keert van tijd tot tijd terug naar haar jeugdliefde: het “schilderen“  met stoffen, het “tekenen” met garens en het decoreren met kralen, paletten, veters, veren, lintjes, spiegeltjes en wat al niet meer. Sinds de terugkeer naar haar geboorteplaats Oss heeft ze haar creativiteit gelegd in het maken van wandkleden. Geen forse doeken, maar kleine uitvoeringen van allerlei materialen. Stof, vilt, paletten, kraaltjes, garens en parels zijn samengebracht in een klein juweeltje.

“Het zijn vooral de materialen die mij boeien”, vertelt zij. Haar voorkeur gaat duidelijk uit naar het scala van blauwe en groene tinten, afgewisseld met een lila en roze accenten. “Het maken van zo’n kleed kost al gauw een dik halfjaar. Inspiratie haal ik overal vandaan. Soms kan het zien van iets kleins al aanleiding zijn om weer te beginnen. Ben ik eenmaal begonnen, dan ontstaat langzaamaan het resultaat. Meestal is dat figuratief, maar ook de natuur speelt een belangrijke rol.”

Veel kijkplezier!