Cultureel Centrum Nesterlé

nieuws

  

Nieuws

TONIO - winnaar van "Parel" voor beste boekverfilming te zien op 26 oktober
wo25.10
De film Tonio won de Parel (2017), de prijs voor de beste boekverfilming. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van A.F.Th. van der Heijden wiens zoon Tonio in 2010 om het leven kwam bij een verkeersongeluk. Pierre Bokma speelt V.d Heijden. Rifka Lodeizen zijn vrouw Mirjam Rotenstreich en Chris Peters speelt Tonio. 
Lees meer
Even voorstellen: The Dutch Show Company
di24.10
Dit jaar gaat de Dutch Show Company voor het eerst de theaters in met THE SOUND OF MUSICAL. Oprichter en bedenker van de show, Anton van Stekelenborg, brengt samen met KARIN DE LAAT VAN KUIJEN, INGRID VAN HOUWELINGEN, REMI DE LAAT, ROBIN McRAY en ELLEN VAN OTTERDIJK liedjes uit een diversiteit van Musicals. Nederlandse musicals, Nederlandstalige musicals en bekende buitenlandse musicals.
Lees meer
Tijdens haar vijfde voorstelling is Katinka met recht de vrouwelijke droogkloot
di24.10
Katinka Polderman speelt in cc Nesterlë  haar theatervoorstelling “Polderman tiert welig”. Haar voorstelling kan het best omschreven worden als zingend cabaret . Het programma bestaat voor het overgrote gedeelte uit mooie ontroerende licht absurdistische liedjes die vooral gortdroog zijn en bijna altijd een onverwachte twist hebben waardoor het publiek telkens wat verward achter blijft. 
Lees meer
Katinka Polderman: "Gortdroge geestigheid,chaos,ongemak en juweeltjes van liedjes"
di10.10
Al ruim tien jaar geldt droogkloot Polderman als één van de best bewaarde geheimen van de Nederlandse en Vlaamse theaters.  Haar vijfde de theatershow POLDERMAN TIERT WELIG handelt over terrorisme, vluchtelingen, de drang naar veiligheid, hekjes en verkeersborden, babyboomers, maar ook over het moederschap.  In deze voorstelling met een bingomolen, een stapel liedjes en vrolijke Japanse muziek is niets zeker, behalve dat het toeval een grote rol speelt. 
Lees meer
BRENG JE STEM UIT OP NESTERLÉ TIJDENS DE RABOBANK CLUBKASCAMPAGNE
ma9.10
Vandaag gaat de RABOBANK CLUBKASCAMPAGNE van start.  Breng je stem uit op Nesterlé en help ons om zo zoveel mogelijk geld te verdienen om een overkapping van de patio te realiseren. Onze voorstellingen trekken steeds meer publiek en zo willen wij meer ruimte bieden voor nog meer gezelligheid tijdens de pauze en vooral na afloop. 
Lees meer
Raboclubkascampagne bijna van start
vr6.10
Met de Rabobank Clubkas Campagne steunt de Rabobank verenigingen en stichtingen in hun werkgebied. De deelnemende verenigingen en stichtingen hebben allemaal een project waar zij geld voor nodig hebben. Daarom verdelen zij samen met hun leden een bedrag van € 300.000,- over deze verenigingen en stichtingen. 
Lees meer
Aanbod tijdens Zondagse Muziek op 22 oktober weer zeer divers
di3.10
Loop tussen 15.00 en 17.00 uur gezellig bij ons binnen en geniet van bijzondere optredens van THE CLICK en KORAAL in een gemoedelijke, ongedwongen sfeer. De toegang is gratis!
Lees meer
Waarom zijn artiesten vaak zulke zenuwenlijders?
do21.09
Omdat ze anders geen reden meer hadden om op het podium te doen alsof ze de wereld in hun zak hebben. De leukste humor is een vlucht naar voren, recht omhoog, uit de duisternis. Hans Dorrestijn, Vrouwkje Tuinman en Ingmar Heytze zijn ervaringsdeskundigen, zowel op neurotisch als artistiek gebied. Samen gaan ze uw leed te lijf onder het motto: je bent pas echt ziek als je niet meer om je eigen ellende kunt lachen. Het vaste trio zal geregeld worden versterkt door een speciale gast: een schrijver, dichter, cabaretier, zanger of muzikant in vergelijkbare wanhopige omstandigheden.
Lees meer
Kaartverkoop Jublieumconcert Karawanken 15 september van start.
wo13.09
Mannenkoor De Karawanken bestaat 40 jaar en biedt met de uitvoering van “DE MAASHORST SUITE” op zondag 26 november iets extra's! Een uniek concert, waarin met zang, instrumentale muziek en toepasselijke filmbeelden, een ode wordt gebracht  aan natuurgebied de Maashorst. 
Lees meer
Adembenemend, snel, wonderlijk…anders.
di5.09
Blow Me Away, de titel van de voorstelling zegt het al: Rob en Emiel willen u verrassen, omverblazen en stil laten zijn. Verbaas uzelf over de vingervlugheid, de illusie maar vergeet ook niet om op te letten. Lach om de grappen en sla stijl achterover van de unieke acts. Rob en Emiel laten u graag versteld staan, bent u er klaar voor?
Lees meer
Nesterlé feliciteert Jumbo Nistelrode!
do24.08
Met ingang van deze week zijn zij "online". Om de opening van het Pick-up point te vieren, verloot Jumbo Nistelrode onder de eerste 100 bestellers een Nesterlé Cabaretpakket voor 2 personen t.w.v. 70 Euro.
Lees meer
Optreden Dreamfield wordt verplaatst naar 26 januari 2018
di22.08
Het optreden van de band Dreamfield, wat gepland stond op 16 september a.s., gaat niet door. Eind juli overleed Anton, de echtgenoot van de Nistelrodese Marga van den Broek, de leadzangeres van Dreamfield.
Lees meer
Mannenkoor Karawanken treedt op bij Nesterlé
di22.08
Mannenkoor De Karawanken bestaat 40 jaar en wil met de uitvoering van “DE MAASHORST SUITE”, iets extra's bieden aan liefhebbers van koorzang. 
Lees meer
Katinka Polderman was gisteravond te gast bij het radioprogramma Nooit Meer Slapen
do17.08
Katinka Polderman is cabaretier. Ze wordt wel ‘één van de best bewaarde geheimen van de Nederlandse en Vlaamse theaters’ genoemd. Vanaf september gaat haar programma Polderman tiert welig in reprise. Op 21 oktober is zij bij Nesterlé te zien!  
Lees meer
Jumbo - Nesterlé theateracties van start!!
do10.08
Als dank nodigt Nesterlé de adverteerders in programma brochure 2017/2018 uit voor de seizoenopening met optreden van Dreamfield op 16 september a.s. De uitnodiging voor Jumbo Nistelrode kreeg een onverwachte wending:
Lees meer
FIJNE VAKANTIE!
wo26.07
Het Nesterlé team wenst u fijne vakantie.   Onze activiteiten staan in de zomerperiode op een lager pitje. Twiijfelt u of er iemand aanwezig is, belt u even naar: 0412-859001. Eind augustus draait het hier weer op volle toeren!! 
Lees meer
Nesterlé neemt afscheid van Arnold en Theo
wo26.07
Tijdens een gezellige lunch in de “Goei Kamer” van Eetcafé ’t Pumpke heeft het bestuur van Nesterlé op donderdag 20 juli 2017 afscheid genomen van twee zeer gewaardeerde vrijwilligers: Arnold Kuijpers en Theo Langenhuijzen.
Lees meer
‘Als ik ooit nog gitaar kan spelen, ga ik zelf liedjes schrijven!’
di11.07
‘Als ik ooit nog gitaar kan spelen, ga ik zelf liedjes schrijven’. Die belofte deed René Heesakkers zichzelf toen het ernaar uitzag dat hij, door een bedrijfsongeval, zijn vingers niet meer zou kunnen gebruiken. 
Lees meer
Winnende appeltaart van Riet in de verkoop
do29.06
Riet Altorf heeft met haar frisse appeltaart op 18 juni de appeltaartbakwedstrijd gewonnen.  Vol trots nam Riet op 23 juni 'haar' eerste taart bij Van Mook in ontvangst.
Lees meer
Seizoen opening met Dreamfield - wees erbij!
wo21.06
Seizoen opening met DREAMFIELD op 16 september. Het seizoen 2017-2018 kan niet beter geopend worden dan met een spetterende muzikale avond verzorgd door talenten van eigen en nabije bodem:  DREAMFIELD!    
Lees meer
Cabaretliefhebbers opgelet!
ma19.06
Cabaretliefhebbers komen ruimschoots aan hun trekken bij Nesterlé. Voor de komende periode kunt u profiteren van onze speciale aanbieding: DRIE-IN-ÉÉN CABARET PAKKET.  Boekt u 3 cabaretvoorstellingen in één keer via WWW.NESTERLE.NL, dan ontvangt u het  drie-in-één cabaretpakket voor slechts € 35,00  i.p.v. € 42,50 per persoon.  
Lees meer
Nieuwe programma ingezegend door Mark van de Veerdonk
zo18.06
De afsluiting van de Nesterlé Uitsmijter krijgt een geestelijk tintje als Mark van de Veerdonk de theaterbrochure voor het seizoen 2017/2018 ten doop houdt. Als kapelaan spreekt hij de bezoekers toe “Zult gij plechtig beloven elke culturele activiteit van deze zwarte doos  te bezoeken de baromzet zult laten toenemen  opdat gij minder depressief zult zijn!” Na zijn inzegening overhandigt hij de “culturele bijbel” aan de voorzitter Jan Schaapsmeerders en daarmee is het nieuwe theaterseizoen geopend!
Lees meer
Trotse voorzitter aan het woord
za17.06
Met trots presenteren wij theaterseizoen 2017/2018.  Hier treft u onze theater-en filmvoorstellingen en de populaire Zondagse Muziekmiddagen. Dit aanbod evenementen is een essentieel onderdeel van het fundament waarop Nesterlé als de 'huiskamer van Nisseroi'kan blijven functioneren. 
Lees meer
De bibliotheek is tijdens de Uitsmijter uiteraard ook geopend.
wo14.06
De bibliotheek staat bekend als Huis van Mediawijsheid. De bibliotheek is expert op het gebied van zoeken, vinden en kritisch evalueren van informatie. Als een gids helpt de bibliotheek haar bezoekers aan betrouwbare kennis, ook op het internet. Tijdens de Uitsmijter presenteert de bibliotheek enkele van haar activiteiten op het gebied van mediawijsheid voor kinderen en volwassenen. Volwassenen kunnen aansluiten bij een cursus 'Werken met de Ipad'. Kinderen gaan aan de slag met de app Quiver, die tekeningen tot leven laat komen. Daarnaast kunnen ze kennismaken met programmeren door middel van de Bee-Bot en de Ozobot.
Lees meer
Nog 5 daagjes.....
di13.06
De voorbereidingen voor Nesterlé Uitsmijter zijn in volle gang. De versiercommissie doet ijverig haar best om een ieder zo feestelijk mogelijk te ontvangen. 
Lees meer
Benieuwd naar onze activiteiten tijdens de uitsmijter?
do8.06
Zondag 18 juni staan van 10.00 tot 17.00 uur onze deuren wagenwijd open. Op welk moment je ook binnenloopt, er is altijd wat te doen. 
Lees meer
Vrijwilligers en nieuwe bestuursleden gezocht
za3.06
Een team van meer dan 35 collega’s - zet zich met toewijding en plezier in om het onze gasten naar de zin te maken. Om het succes van Nesterlé ook in de toekomst te garanderen, zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe vrijwilligers en bestuursleden die geïnteresseerd zijn om een bijdrage te leveren aan sociaal-culturele activiteiten en de organisatie daarvan. 
Lees meer
Het lijkt zo rustig bij Nesterlé, maar niets is minder waar
do1.06
Achter de schermen wordt er hard gewerkt; de voorbereidingen voor de Nesterlé Uitsmijter zijn in volle gang en drukpersen voor de programma brochure staan start klaar.
Lees meer
Finale Noordoost Brabantse Nationaal Jeugddictee
do18.05
NISTELRODE –In vijf gemeentes hebben er voorrondes plaatsgevonden om te bepalen welke leerlingen door mochten naar de finale om te strijden om de titel ‘Beste Speller van Noordoost Brabant’. CC Nesterlé stond op 17 mei in het teken van de finale van het Nationaal Jeugddictee Noordoost Brabant.
Lees meer
Staat uw gebak deze zomer in deze vitrine als “Nisserois Hemels Gebak”?
do18.05
Bakt u het lekkerste hemelse gebak? Dan nodigen wij u graag uit om heel Nisseroi  mee te laten proeven en genieten. Schrijf u nu in voor onze taartenbakwedstrijd. 
Lees meer
Digitaal inleveren van foto voor fotowedstrijd ook mogelijk!
di16.05
Heeft u weleens een mooie foto, kiekje of snapshot  gemaakt van iets Nisserois?  Of bent u van plan dit op korte termijn te doen? Een belangrijk ingrediënt van de Nesterlé Uitsmijter is de fotowedstrijd.
Lees meer
de geheimen onthuld door Master himself
zo7.05
14 Mei belooft  een geweldige en interessante zondagmiddag te worden met een reis door de tijd met Cesar Zuiderwijk. Een masterclass met verhalen over ontmoetingen, uiterst humoristische anekdotes en mooie drumsolo’s. 
Lees meer
BZB en the Wetnecks zetten home town cc Nesterlé op zijn kop.
di2.05
Zoals aangekondigd een theater programma met voor de pauze The Wetnecks en na de pauze BZB unplugged. Nou en een echte theateravond werd het met de zes gabbers van BZB aangevuld met basis Tiny Bill maar . Het muziek maken zit hen in de Brabantse botten . Alles wat ze aanraken verandert in muziek en feest
Lees meer
Fotowedstrijd over Nisseroi van start
ma24.04
Heeft u weleens een mooie foto, kiekje of snapshot  gemaakt van iets Nisserois?  Of bent u van plan dit op korte termijn te doen? Een belangrijk ingrediënt van de Nesterlé Uitsmijter is de fotowedstrijd.
Lees meer
Nesterlé zet uitsmijter op de kaart.
zo23.04
Hoe wilt u hem? Met wit of bruin brood? Met ham? Met kaas? Naturel?Of  met gevoel, verbeelding, warmte, fantasie,  geserveerd in een romantisch theater? Waar andere schouwburgen eind mei de deuren sluiten om tot september  in de vakantiestand  te gaan, pakt cultureel centrum Nesterlé te Nistelrode nog éénmaal groots uit.
Lees meer
LCM zangweek weer van start
do20.04
LCM staat voor London College of Music. Jaarlijks biedt Theaterschool T’extpierement uit Oss een weekcursus aan voor mensen die zich willen ontwikkelen op het gebied van zang en interpretatie
Lees meer
Welke films wilt u graag zien?
wo19.04
De filmavonden bij Nesterlé zijn een groot succes!  Wilt u ons helpen om de films nog beter op uw wensen af te stemmen?                                                    
Lees meer
Spelers Efkes Anders gezond gespannen voor komend weekend.
di4.04
‘Amateurs!’ gaat over een amateurtoneelgezelschap dat repeteert voor een voorstelling. In de aanloop daar naar toe wordt vooral het geduld van de regisseur stevig op de proef gesteld.  
Lees meer
Ticketverkoop voor Masterclass Cesar Zuiderwijk van start!
do30.03
Masterclass is een intiem programma voor jong en oud en iedereen die geïnteresseerd is in het verhaal van een bevlogen muzikant. Voor beginnende tot gevorderde drummers en natuurlijk voor de liefhebbers. In het jaar dat Cesar 50 jaar op Zildjian bekkens, 40 jaar op Pearl drums en 45 jaar bij Golden Earring speelt, komt hij met een twee uur durende reis door de drumwereld. Op zijn bekende levendige en humoristische wijze verteld en gespeeld.
Lees meer
Hans van Uden over de finalisten van het Camerettenfestival
ma27.03
Voor de derde  keer finalistentournee van Camaretten festival in cc Nesterlé met drie heel verschillende cabaretiers met ieder een hele eigen benadering van dit theatervak. Dat cabaret iets heel persoonlijks is wat een hele eigen invulling vraagt van de artiest bewijzen deze  jonge talenten.
Lees meer
Snaar geraakt tijdens Zondagse Muziek
za25.03
Wereldse en wereldmuziek in Nesterlé Het was 19 maart jl. weer Zondagse Muziek in Nesterlé.  Deze keer een dubbeloptreden:  een Syrische 6-mans-band, vervolgd door een spiksplinternieuwe band uit Nistelrode.
Lees meer
Brabantse, muzikale loltrappers: Kwartjesvolk
di14.03
Kwartjesvolk staat in de regio bekend als een stel muzikale loltrappers. bod. Met een flinke partij humor en een cabareteske uitvoering van het Brabantse lied weet Kwartjesvolk iedereen te vermaken. De groep staat garant voor een onvergetelijk optreden. Bent u erbij op 21 april?
Lees meer
Optreden BZB & Wetnecks verplaatst
wo8.03
Wegens omstandigheden is het optreden van BZB & The Wetnecks verplaatst naar 28 april a.s. 
Lees meer
Dit kan je verwachten van de Finalisten van Camerettenfestival
di7.03
Wij stellen de finalisten van 51e editie in het kort aan u voor: • Pieter Verelst  (Juryprijs), over zijn programma ‘Mijn broer en ik’:  Eerst en vooral zou ik willen zeggen dat ik vandaag heel heuglijk ben. Ondanks mijn povere uitkering, zou ik mijn broer na tien jaar terug hartelijk willen ontvangen. Een mens is immers ook niet gemaakt om alleen te zijn. Geen kwaad woord over mijn broer.   De jury over Pieter ....
Lees meer
Expositie Hans Schepers in maart
ma6.03
Hans stelt zich voor: Ik ben Hans Schepers geboren 23.5.1945 in Enschede
Lees meer
Afterparty maakt BZB feestje compleet
do2.03
Na afloop is er van 23.00 tot 1.00 uur  een after party met  DJ Rick  in de foyer, waar het BZB-feestje volop voortgezet kan worden. 
Lees meer
Mark van de Veerdonk stapelt zijn snelle grappen in “Kaaskleum”
do23.02
Mark van de Veerdonk speelde afgelopen zijn voorstelling “Kaaskleum” in zijn thuis theater Nesterlé  Hij  stapelt in rap tempo zijn snelle woordgrappen op elkaar . Na een avond Mark van de Veerdonk vraag je je verbijsterd af “waar ging dit eigenlijk over “ en dan moet je het antwoord schuldig blijven.
Lees meer
Nesterlé feliciteert Efkes Anders met haar 30-jarig jubileum!
vr17.02
De maand april staat voor de leden van toneelvereniging Efkes Anders uit Nistelrode in het teken van het 30-jarig jubileum.
Lees meer
Mannen van Naam: persoonlijk en kwetsbaar !
di17.01
Mannen van Naam zetten een mooi maar vooral een heel persoonlijk en kwetsbaar muziek programma neer met prachtige Keltische en Ierse tonen waar gevoelige autobiografische en reflectieve teksten op gebouwd worden.
Lees meer
The Wetnecks zijn er klaar voor om Nistelrode te bestoken met een mix van blue grass, country, dance, polka en rock ’n roll!
vr13.01
Op 10 maart  te zien en te ervaren bij ons in het theater.  Samen met BZB zorgen zij voor een onvergetelijke avond!! Wie zijn the Wetnecks? Zeven broers, van weliswaar verschillende vaders, die elkaar min of meer toevallig zijn tegengekomen. Het begon allemaal toen Hicky en Bill in de wachtkamer van de tandarts in gesprek raakten over muziek. Deze gezamenlijke passie dreef hen uit de wachtkamer, op zoek naar meer muzikanten voor de band die ze voor ogen hadden.   lees meer
Lees meer
Mark van de Veerdonk UITVERKOCHT
di10.01
Mark van de Veerdonk, onze buurman uit Slabroek, treedt  17 februari a.s. op met zijn programma: Kaaskleum. De 15e voorstelling van Mark gaat over Het Menselijke Tekort. Nesterlé heeft ook een tekort .. en wel aan kaartjes - want we zijn UITVERKOCHT!!
Lees meer
Wij komen uit Rotterdam voor Mannen van Naam
do15.12
Grote Fans Jorine en Marlin uit Rotterdam over Mannen van Naam: “De Mannen van Naam zullen u een avond lang prima vermaken!  Wij wonen in Rotterdam, en willen zeker een paar voorstellingen per jaar van ze bijwonen, dus als ze niet in de buurt optreden, reizen we wat verder, zo ook op 14 Januari naar Nistelrode.
Lees meer
Martijn Hillenius: tekstueel heel sterk, een echte meeslepende en geestige verteller.
ma12.12
Martijn Hillenius speelt in cc Nesterlé in Nistelrode zijn theater programma  “de man in  bonus “ en laat hierin zijn vakmanschap als schrijver verteller en zanger zien . Het leek een gat in de markt, T-shirts met filosofische quotes erop. Martijn Hillenius liet er, zo vertelt hij ons, een heleboel drukken en probeert ze al jaren te verkopen,
Lees meer
Cor Swanenberg over Nesterlé
vr9.12
Wat Nesterlé betreft, kan ik alleen maar lof tuiten. Het is een bijzonder aangenaam en knus theater en wij hebben er bijzonder goede herinneringen aan. Dat komt natuurlijk ook door de mensen die de avond organiseren. 
Lees meer
Expositie Martijn Strijbosch geopend
di6.12
Vanaf maandag 5 december t/m maandag 2 januari 2017 exposeert Martien Strijbosch in het cultureel centrum Nesterlé. Martien is geboren in Oss en is gedurende zijn hele leven in die woonplaats blijven wonen.
Lees meer
Finalisten van Cameretten zijn bekend!!
di29.11
Zaterdag 26 november is in het nieuwe Luxor Theater een eind aan de strijd gekomen. Drie getalenteerde cabaretiers hebben tijdens de 51e editie van Cameretten Festival alles op alles gezet om de felbegeerde Juryprijs mee naar huis te nemen. 
Lees meer
Kom genieten van lokale ‘Zondagse muziek’ !
do24.11
‘Zondagse muziek’ is een antwoord op de vraag die we de afgelopen jaren vaak kregen: ‘Kunnen jullie  ook  ‘ns een activiteit organiseren waarbij lokale en regionale artiesten hun muzikale talenten  ten gehore kunnen brengen?  Talent is er genoeg in Nistelrode en omgeving en enthousiasme om op te treden ook!’
Lees meer
Talenten gezocht!!
di22.11
Soms denk je iemand goed te kennen en dan merk je opeens in een gesprek dat die persoon een hobby of een interesse heeft waar jij geen weet van hebt!  Een verrassende ontdekking!
Lees meer
Een feestje voor het publiek en voor de band
di22.11
Zaterdag 19 november werd het theater van cc Nesterlé  omgetoverd tot sfeervolle zestigerjaren danszaal boordevol nostalgische muziek van Mustang 66.
Lees meer
Verzoeknummers voor 19 november?
di1.11
Welk lied zou jij nu graag willen horen op die avond? Of, op welk nummer zou je die avond willen ‘slowen’ of swingen? Je kunt het de muzikanten van Mustang 66 laten weten.
Lees meer
Leon van der Zanden “ uitzonderlijk” met zijn cabaret voorstelling ”super gewoon”
do27.10
Gewoontjes mag de voorstelling van Leon van der Zanden zeker niet genoemd worden.
Lees meer
Theaterkrant over Martijn Hillenius
do13.10
STERKE VOORSTELLING OVER MENSELIJK FALEN De man in bonus is een voorstelling over falen. Martijn Hillenius vertelt niet alleen over zijn eigen mislukkingen, maar laat ook allerlei tragische figuren de revue passeren. Het is een mooie, evenwichtige voorstelling geworden, die het falen van de mens invoelbaar maakt. Door Dick Zijp 
Lees meer
Leon nog zuiverder op de graat
di27.09
De speellijst van  Leon van der Zanden met Supergewoon begint dit seizoen bij Nesterlé op 22 oktober a.s. Als je wilt dat comedy een hart heeft en je laat schreeuwen van het lachen, dan is dit de show voor jou!
Lees meer
Sterke opening met JW Roy
vr16.09
CC Nesterlé  was mooi gevuld met publiek wat een sfeervolle en muzikale avond voorgeschoteld kreeg.  JW Roy maakte met zijn country muziek een reis door Amerika maar vooral door zijn eigen leven
Lees meer
ANIMATIEFILM OP 1 SEPTEMBER
do11.08
Op donderdagmiddag 1 september leuke animatie film op het witte doek.  Aanvang 15.00 uur - Kaartje  slechts 2,50  incl. glaasje ranja voor de kids. 
Lees meer
Wij stellen aan u voor: JW Roy
do28.07
Jan Willem Roy (Eindhoven, 12 augustus 1968) is een verbazingwekkende Nederlands singer-songwriter en één van de beste Americana zangers van Nederland. Americana typeert muziek die is afgeleid van authentieke country, folk en blues in een modern jasje.
Lees meer
FIJNE VAKANTIE!
do28.07
Het Nesterlé Team wenst u een fijne vakantie!
Lees meer
Drie avonden keihard lachen met het cabaretpakket
za16.07
Speciaal voor u als cabaretliefhebber:  driemaal keihard lachen voor slechts 30 Euro.  Geniet van Leon van der Zanden, Martijn Hillenius en de finalisten van het Camerettenfestival. 
Lees meer
Betty van Noort kleurt Nesterlé tijdens zomermaanden
do7.07
Met een kleurrijke expositie zijn in de maanden juli en augustus  de werken van Betty van Noort uit Uden te bezichtigen. Betty schildert al ruim 20 jaar en haar werken zijn vooral in acryl en olie uitgevoerd. Het type werk kun je omschrijven als abstract met een vleugje figuratief.  Kleuren spreken tot de verbeelding.
Lees meer
Tiipje van de sluier over de afsluiting van het filmseizoen
do30.06
In deze film doen de 5 levenslustige meiden met hun ongetemde karakter de titel zeker eer aan.  Emancipatie is niet zo vanzelfsprekend is als misschien wordt gedacht
Lees meer
Lezing Bisschop Bekkers
di14.06
Op woensdag 22 juni houdt Wim van Kreij uit Sint-Oedenrode, lid van het herdenkingscomité, een lezing over het leven en werken van deze zo populaire bisschop. De lezing begint om 14.00 uur.   De organisatie is in handen van KBO en Bibliotheek Nistelrode. De toegang is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening. IEDEREEN IS WELKOM !! Aanmelding t/m 15/06 via de balie van de bibliotheek Nistelrode of via email: kbo.nistelrode@home.nl
Lees meer
Mark van de Veerdonk over Nesterlé
do9.06
Alles kan. En helemaal in Nistelrode. Wie mij 10 jaar geleden had gezegd dat er in Nistelrode anno 2016 een volwaardig theater zou bestaan dat een seizoenprogramma zou presenteren van 12 schitterende voorstellingen, die persoon had ik met een blauw busje naar Huize Padua laten vervoeren …
Lees meer
Trotse voorzitter aan het woord
wo8.06
Marcel Buuts van Drukkerij Buuts, verantwoordelijk voor vormgeving en druk,  overhandigde het eerste exemplaar van onze programma brochure aan de voorzitter Jan Schaapsmeerders.  Op 8 juni valt deze brochure bij de inwoners van Bernheze in de bus.  Een trotse voorzitter aan het woord:
Lees meer
Freddy en Steef Pennings exposeren gezamenlijk in Nesterlé Juni 2016
di7.06
Tot en met 24 juni a.s. zijn Keramische werken en schilderijen te bewonderen gemaakt door Freddy en Steef Pennings. Neem gerust een kijkje in de gele expositie gang!.
Lees meer
Nog even geduld!
vr27.05
Het is bijna zover ..... de laatste hand wordt gelegd aan het programmaboekje. Onze evenementencommissie heeft voor seizoen 2016/2017 weer een mooi programma samengesteld. Hou onze site in de gaten....... op 8 juni kunt u uw kaarten bestellen!! Nog even geduld!
Lees meer
Rob en Emiel zorgen voor topavond en slapeloze nacht
za21.05
‘Hoe bestaat  het?’. Exact dezelfde bewoordingen vielen zaterdagavond 21 mei te beluisteren  in de foyer van  cultureel centrum Nesterlé, na afloop van de memorabele show van het illusionistenduo Rob Mollien en Emiel Lensen. Menigeen zal de nacht van zaterdag op zondag slecht hebben geslapen door het prakkezeren over  de truc achter de trucs, de dubbele bodems, apen uit mouwen enz. enz. Onverdraaglijk. Verdorie, we hadden er toch met onze neus bovenop gezeten? 
Lees meer
Simone van den Eertwegh : zo Puur!!
di19.04
Simone’s stem en persoonlijkheid heeft geen opsmuk nodig, Puur volstaat!
Lees meer
Jong talent verrast het publiek van Nesterlé
di19.04
Jong talent van Cameretten verrast het publiek  en bewijst waarom ze terechte finalisten waren van cabaretfestival 2015. Jasper Smit, Tom Montfrooy en Anne Neuteboom maken een groot Nederlands tournee met Cameretten nadat zij finalisten waren in het cabaretfestival. De voorstelling deed net als vorig jaar ook Nistelrode aan.   Lees hier de recensie 
Lees meer
Los muziektheater speelt Total los en barst volledig uit hun voegen
wo13.04
Met hun geweldige muzikaliteit, prachtige teksten en ontembare uitspattingen zetten ze de zaal op zijn kop. Maar het is vooral de geweldige platte vrouwen  humor die de uitverkochte  zaal doet bulderen.
Lees meer
​ Maak kennis met Anne, een millenial.
zo10.04
Te zien op 16 april - de grote winnares van 50e editie van Cameretten Cabaretfestival
Lees meer
Wij stellen aan u voor: Tom Montfrooy
do31.03
Laat je verassen door de confronterende, stevige en ontroerende humor van Tom. Tom is finalist van Cameretten 2015 en te zien op 16 april bij Nesterlé tijdens het welbekende finalistentournee met  
Lees meer
Theaterschool T’eXtpierement : theater voor iedereen
za12.03
Theaterweekend bij Nesterlé  18 t/m 20 maart
Lees meer
Bonte avond geen doorgang op 11 maart 2016
vr4.03
"Wegens omstandigheden kan de voorstelling Bonte avond van Kasper van Kooten helaas geen doorgang vinden op vrijdag 11 maart a.s. Bezien zal worden of deze voor nieuwe seizoen kan worden vastgelegd."
Lees meer
Efkes Anders bijna klaar voor haar jaarlijkse voorstelling
di1.03
Efkes Anders repeteert wekelijks bij Nesterlé met als hoogtepunt: 2 avonden een voorstelling voor een volle zaal.  Het is bijna weer zover:  Efkes Anders speelt op 9 en 10 april "Lang en Gelukkig". 
Lees meer
'Van Kootens Bonte Avond is een ode aan de fantasie met een nostalgische saus.'
wo24.02
Trouw ★★★★ Klik hier voor trailer
Lees meer
Ook in Nistelrode is de moord niet opgelost
ma22.02
Een plezierige avond, met mooi spel, prachtige beelden en een vleugje humor, waarbij Sjaak Bral zich van een kwetsbare kant laat zien.  Lees meer van de recensie  Met dank aan Hans van Uden voor de recensie en Marcel van Steen voor de foto's 
Lees meer
Expositie Marjan Jansen Juurlink geopend
vr19.02
Kunstenares Marjan Jansen Juurlink (bekend van Beeldig) exposeert haar werken Nesterlé van 15 februari tot 25 maart. Mede door haar opleiding INAS en KvJv is Marjan altijd al creatief en graag met kinderen bezig. Elk beetje vrije tijd wordt benut in de tuin of op creatief vlak.
Lees meer
Brabantse Avond uitverkocht!
do11.02
Zaterdagavond  is de "Brabantse avond"" geheel uitverkocht!! Ruim 240 mensen zullen genieten  van een bijzondere voorstelling met conference en muziek in het Brabants dialect verzorgd door Cor Swanenberg met Henk Verhagen, Nelleke de Laat en Annelieke Merx.
Lees meer
Sjaak Bral, cabaretier, columnist en schrijver
di9.02
"Ik ben wel eens vergeleken met Wim T. Schippers, omdat ik op zoveel verschillende manieren creatief bezig ben. En ik moet zeggen, ik vind dat een heel groot compliment - voor Wim T. Schippers." Cabaretier/columnist/schrijver Sjaak Bral is een geboren en getogen Hagenees. Humoristisch, scherpzinnig, eigenwijs, trefzeker: een improvisatietalent dat zich in veel disciplines uitbundig manifesteert. Of, zoals hij zelf zegt: ‘Niets menselijks is mij vreemd'. Op 30 januari was hij te gast bij "Spijkers met Koppen".   Het interview is hier te beluisteren (op 93 min).
Lees meer
De meiden van Los Muziektheater gaan niet gewoon LOS, ze gaan TOTAL LOS
di2.02
In het derde programma van dit knettergekke viertal gaan de meiden van LOS verder, sneller en harder dan ooit. Ze gaan niet gewoon LOS, ze gaan TOTAL LOS.
Lees meer
Voorstelling Rob & Emiel gaat wegens omstandigheden niet door
do28.01
Wegens familieomstandigheden gaat de voorstelling ‘Da’s sterk!’ van Rob en Emiel op zaterdag 30 januari  niet door!  De voorstelling  is verzet naar  21 mei 2016.
Lees meer
Sjaak brengt theaterthriller van bovenste plank
do21.01
Vanaf 22 januari start de nieuwe theatertournee van Sjaak Bral, een 'cabadrama en theaterthriller' in één met de titel De moord op Blonde Dolly.  Klik hier voor de trailer van deze theaterthriller van de bovenste plank.
Lees meer
Speciaal voor de liefhebbers: drie-in-één cabaretpakket
do14.01
Cabaretliefhebbers komen ruimschoots aan hun trekken bij Nesterlé. Voor de komende periode kunt u profiteren van onze speciale aanbieding: DRIE-IN-ÉÉN CABARET PAKKET Boek 3 cabaretvoorstellingen in één keer - bij voorkeur - via onze website  en u ontvangt het  drie-in-één cabaretpakket voor slechts € 34,50 i.p.v. € 43,50 per persoon.  U profiteert zo van € 3,00 korting per voorstelling. 
Lees meer
Wat ziet Kasper van Kooten als hij in de spiegel kijkt?
do14.01
22 Vragen, 22 Eerlijke antwoorden. Wat ziet Kasper van Kooten als hij in de spiegel kijkt.   Te zien bij ons in het theater op vrijdag 11 maart a.s. met  BONTE AVOND. 
Lees meer
Nesterlé volop in gebruik als expositie ruimte
ma28.12
Met de expositie van Ad de Laat is midden april van dit jaar de sprekende gele gang van Nesterlé in april  j.l. voor het eerst in gebruik genomen als expositie ruimte. Dit bleek een schot in de roos en de tweede helft van dit jaar hebben zich diverse kunstenaars/ kunstenaressen reeds hun kunstwerken kunnen tonen. Waar komt kunst beter tot zijn recht dan in een Cultureel Centrum?
Lees meer
1e filmmiddag voor de jeugd
di22.12
Familiefilm The Croods draait in Nesterlé  in de kerstvakantie op 29 december 2015.
Lees meer
Fijne feestdagen!
ma21.12
Bestuur en het team vrijwilligers van Nesterlé  wenst u fijne feestdagen en een gezond & gelukkig 2016!  
Lees meer
Thijs van de Meeberg onthoudt deze naam!
wo16.12
Door Hans van Uden: Twee hele goede voorstellingen   van Thijs van Meeberg  op één avond bij cc Nesterlé. Een zeer talentvolle twintiger met een voorstelling vol zelfspot en  hilarische wereldbeschouwingen
Lees meer
Voor de tweede maal in Nesterlé: Kiki
di1.12
Na een zeer succesvol optreden in 2014 speelde Kiki nu haar debuut voorstelling ‘wie kijkt ‘. Een avondvullend programma vol mooie gevoelige en persoonlijke liedjes maar ook veel snelle humor vol zelfspot. Haar humor zit net als bij de eerste voorstelling op de pijn. Ze opende de voorstelling heel sfeervol en traag met het plaatselijke koor Saberdiosia die her en der verspreid in de zaal zaten. Daarna was het gedaan met de rust en gooide ze in een hoog tempo de grappen de zaal in.
Lees meer
Tip van cultuurpiet
di1.12
Een origineel schoencadeautje: cadeaubon van Nesterlé ter waarde van Euro 5,00, 10,00 of 20,00. Te verkrijgen achter de bar van Nesterlé.
Lees meer
Toneel voor het Volk door Het Volk
ma23.11
Zaterdagavond 21 november waren we in cc Nesterlé getuige van wel ’n zeer bijzonder toneelstuk.  Het publiek was zowel leerling, welke verplicht in de aula moet verschijnen,  als theaterbezoeker. Het gespeelde stuk, zoals het Vondel betaamt,  was blijspel en treurspel ineen. Vol met woordspelingen en onverwachte wendingen. Reden genoeg om ons ooggetuigeverslag ’n Vondeleske toonzetting te geven. Geniet beschroomd of huiver met plaatsvervangende schaamte. Evenementencommissie cc Nesterlé
Lees meer
Nieuwe kunst expositie van start
za14.11
Ditmaal bundelen 3 kunstenaressen hun kunst in één expositie bij Nesterlé, welke loopt van 16 t/m 28 november.  Kom gerust een kijkje nemen! 
Lees meer
Doe een avondje uit cadeau
vr13.11
Nieuw:  nu verkrijgbaar: cadeaubonnen ter waarde van Euro 5,00, 10,00 én 20,00. Dit origineel cadeau is te koop aan de bar van Nesterlé 
Lees meer
Pastoor Jan Groenen herleeft
wo4.11
Mieke en Thérèse Carpaij hebben een zoektocht ondernomen om het leven te reconstrueren van Jan Groenen, pastoor van Nistelrode van 1919 tot 1961. Aanleiding tot de zoektocht was het voogdijschap van de pastoor over hun moeder. Het boek dat zij daarover schreven is een terugblik op het rijke ‘Roomsche leven’ in het dorp in de eerste helft van de 20e eeuw. 
Lees meer
Gratis filmkaartje op het menu bij 't Pumpke
ma26.10
Een avondje uit begint bij Nesterlé.
Lees meer
Het volk wordt veertig en trakteert
do22.10
Toneelgroep Het Volk viert het veertigjarig jubileum met de reprise van een van haar meest gelauwerde stukken: Het Volk in Dothan Drie docenten proberen hun studenten Vondels stuk – over broers die elkaar verraden – voor te schotelen.
Lees meer
Tangarine ontroert publiek
vr16.10
De tweeling Tangarine ontroert het publiek met mooie muziek, prachtige gevoelige teksten en een mooie lichtshow.
Lees meer
Nesterlé daar zit muziek in
do1.10
The new eXperience - een compleet vernieuwde theatershow!
Lees meer
Onthulling van brievenbus Burenhulp Nisseroi
wo23.09
Burgemeester mevr. Moorman onthult op 26 september om 14.30 uur de speciale brievenbus van Burenhulp Nisseroi bij het Nesterlé gebouw. Deze brievenbus is er voor iedereen.
Lees meer
Terugblik op sfeervol optreden van Taaftere
di22.09
Het woord taaftere staat voor laat in de middag. Het moment dat de dag ten einde loopt en de avond aanstaande is. Een goed woord voor de 3-mans band wat sfeervolle luisterliedjes ten gehore bracht
Lees meer
Een avondje Nesterlé begint bij 't Pumpke
di22.09
Eerst een hapje eten bij het tegenover gelegen Eetcafé 't Pumpke en daarna een  voorstelling in ons theater: een ideale combinatie! Sinds kort hebben Nesterlé en 't Pumpke een unieke samenwerking:
Lees meer
Sprankelend koffieconcert door Osse Opera
di15.09
Op zondag 27 september, aanvang 11:00 uur,  verwelkomen wij de Osse Opera o.l.v. Hans Lamers.
Lees meer
De voettocht van Jan Wijnen naar Santiago.
di15.09
Presentatie Bibliotheek Nistelrode Op donderdagavond 22 oktober geeft Jan Wijnen,  in Bibliotheek Nistelrode,  een fotopresentatie  over zijn ruim 2000 kilometer lange voettocht naar Santiago de Compostela. De avond begint om 20.00 uur en de toegang is gratis. U dient zich vooraf aan te melden in de bibliotheek (0412-611555) of via contactnistelrode@nobb.nl.
Lees meer
Een traktatie voor oog en oor
vr11.09
Zoals eerder gemeld zal oud-dorpsgenoot Mario van der Linden met zijn 3-mans band Taaftere op zaterdag 19 september ons nieuwe theaterseizoen openen. Maar er is meer .........
Lees meer
Geslaagde informatiebeurs KBO
do10.09
Ruim 300 belangstellenden bezochten zaterdag de informatiebeurs voor 50-plussers in Nesterlé. Met deze beurs vierde KBO Nistelrode haar 60-jarig jubileum. I
Lees meer
Handen uit de mouwen voor 85+
di8.09
Op 15 september steken 20 medewerkers van MSD (voorheen Organon) uit Oss de handen uit de mouwen om de leden van KBO Nistelrode, die op 1 oktober 85 jaar of ouder zijn, een feestelijke middag bezorgen bij Nesterlé.
Lees meer
Extra aflevering van politiek Café de BRUG
ma7.09
Het politiek café BRUG verzorgt een extra aflevering, die geheel gewijd zal zijn aan de toekomst van Bernheze. Voordat de gemeenteraad op 1 oktober een beslissing zal nemen over wat er met Bernheze gaat gebeuren in deze tijd van herindeling discussiëren de fractieleiders bij BRUG over fuseren, opsplitsen of zelfstandig blijven.
Lees meer
Das Mooi prijs onderstreept werk van onze vrijwilligers
vr4.09
Cent overhandigde de Das en de cheque aan twee vrijwilligers; Jo van Breemaat en Petra van den Bogaart. Hierna was er voor iedereen een stukje taart aangeboden door Progressief Bernheze
Lees meer
Vind onze Facebook pagina leuk
wo2.09
Maak kans op gratis kaartjes voor voorstelling Duzend Stappen van Taaftere op 19 september. 
Lees meer
Brabantse aftrap van theaterseizoen met Taaftere
wo2.09
De gitarist / zanger Mario van Der Linden gaat echt 'back to the roots' met het optreden van zijn groep Taaftere in cc Nesterlé op 19 september a.s..  Aanvang om 20.30 uur. 
Lees meer
"Das Mooi"-prijs voor vrijwilligers van Nesterlé
wo26.08
De 'Das Mooi'-prijs van de lokale partij Progressief Bernheze wordt dit jaar uitgereikt aan de vrijwilligers van Cultureel Centrum Nesterlé in Nistelrode. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan groepen of bewoners die zich inzetten voor de gemeente.
Lees meer
50-plussers in Bernheze opgelet!!
ma17.08
KBO Nistelrode viert haar 60-jarig jubileum met een grote informatiebeurs voor alle 50-plussers van Bernheze.  Meer dan 20 organisaties informeren u over allerlei onderwerpen op het gebied van wonen, zorg, welzijn, creativiteit en ontspanning.
Lees meer
Theaterseizoen 2015-2016 bekend
di28.07
We hebben met de grootste zorg seizoen 2015-2016 samengesteld. Taaftere, Tangarine, Het Volk, Kiki Schippers, Thijs van de Meeberg, Sjaak Bral, Kasper van Kooten, Simone van Eertweg, Muziektheater Los ….. en zelfs de illusionisten Rob & Emiel!
Lees meer
Nesterlé medewerkers on tour
di28.07
Wat in het (bier)vat zit, verzuurt niet!  Zaterdag 25 juli was het zover: Nesterlé  medewerkers on tour bij Bavaria. 
Lees meer
Aangepaste openingstijden tijdens zomervakantie
ma27.07
Nesterlé blijft de hele zomer open, maar wel met aangepaste openingstijden. Tijdens de (school)vakantieperiode zijn wij geopend op: ma..  13.00 - 18.00 uur di.     13.00 - 23.00 uur wo.     9.00 - 18.00 uur do.   13.00 - 18.00 uur vr.    13.00 - 18.00 uur Wij wensen u een zonnige en onbezorgde vakantie!
Lees meer
Nieuwe openingstijden voor de bibliotheek
ma20.07
Vanaf maandag 20 juli 2015 gelden nieuwe openingstijden voor de bibliotheek. 
Lees meer