Cultureel Centrum Nesterlé

nieuws

  

Nieuws

FILMAVOND DECEMBER NIET OP LAATSTE DONDERDAG!
zo8.12
Omdat de laatste donderdag op tweede kerstdag valt, vindt de filmavond al op 19 december plaats. Met een wel hele ontroerende film: Capharnaüm. In de rechtbank staat Zain, een 12-jarige jongen, voor de rechter. Rechter: "Waarom klaag je je ouders aan?" Zain: "Omdat ze me leven hebben gegeven."
Lees meer
3 vragen aan Renee van Bavel
vr6.12
Renee van Bavel is al jaren een vertrouwd gezicht in de theaters, concertzalen en festivals. Sinds 2002 toert ze met haar eigen repertoire door Nederland. Vanaf 2009 richtte ze haar blik ook over de landgrenzen en geeft ze concerten in België. Renee van Bavel staat vanaf vrijdag 6 december met haar avondvullend programma ‘Mensenkind’ in het theater.  
Lees meer
Twan en Laurens maken zich op voor hun derde oudejaarsconference
wo4.12
We kunnen inmiddels van een traditie spreken: de Nisseroise oudejaarsconference!  Na twee uitverkochte edities betreden Laurens Timmers en Twan Pittens wederom ons podium om met hun programma ‘Jaarverslach 2019,  Dè is gin kunst' samen met de bezoekers het oude jaar door te nemen.
Lees meer
Winnaars 54e editie Cameretten Festival zijn bekend!
zo1.12
Remy Evers is de juryprijswinnaar, Tobi Kooiman heeft de publieksprijs gewonnen en de persoonlijkheidsprijs is gegaan naar Samir Fighil.  Zaterdag 30 november is in het oude Luxor Theater een eind aan de vierdagenlange strijd om de 54e editie van Cameretten gekomen. Drie getalenteerde finale acts hebben alles op alles gezet om de felbegeerde Juryprijs mee naar huis te nemen. De jury, onder leiding van juryvoorzitter Rob van Wijk, heeft aan het eind van een succesvolle avond de Juryprijs toegekend aan Remy Evers.
Lees meer
Een goede start van de zondag met uitwisselingsconcert slagwerkgroepen
vr29.11
Op zondag 1 december a.s. opent de jeugdslagwerkgroep van Fanfare St.Lambertus het uitwisselingsconcert met de jeugdslagwerkgroep van het Veldhovens Muziekkorps o.l.v. Paul Van Lokven en de slagwerkgroep van Muziekvereniging Meierijstad o.l.v. René van Lokven. 
Lees meer
Jong regionaal talent in voorprogramma oudejaarsconference
do28.11
Na het succesvolle optreden tijdens één van de Zondagse Muziekmiddagen verzorgen Vince en Nikenia op deze avond een jamsessie met prachtige luisterliedjes maar ook up-tempo nummers. Gevarieerd en zeer herkenbaar! Vince Jansen is vanaf zijn geboorte volledig blind, maar dat weerhoudt hem er niet van om dingen te doen die hij wil doen! Hij heeft een absoluut gehoor en speelt al vanaf zijn vierde jaar piano. Sinds enkele jaren wijdt hij zich volledig aan het Hamond orgel. Nikenia Martis is solo zangeres en tevens lid van de soulband “Get the Groove” en heeft veel ervaring met andere muzikanten / bands.
Lees meer
Christel de Laat viral op social media
di26.11
"Het kan je bijna niet ontgaan zijn: comédienne Christel de Laat ging viral op sociale media afgelopen week. Het betrof een door Christel geplaatst bericht op facebook met een filmpje geschoten door iemand uit het publiek. Filmen door publiek is uiteraard niet toegestaan.
Lees meer
Mouna: Heel biografisch, soms vlijmscherp maar vooral persoonlijk en heel kwetsbaar.
ma25.11
Multi talent Mouna Laroussi speelt, zingt,  mimet maar danst vooral haar solo voorstelling schijtziek in cc Nesterlé. Ze lijkt een nieuwe theatervorm uitgevonden te hebben namelijk een evenwichtige combinatie van mime, conference en dans  die ze alle drie in zichzelf verenigt. De voorstelling maakt grote indruk. Schijtziek was zij drie jaar lang vanwege colitis ulcerosa, een ernstige darmziekte. In die tijd zat ze die jaren meer op de wc als daarlangs.
Lees meer
Das schweigende Klassenzimmer op witte doek bij Nesterlé
zo17.11
In het op een ware gebeurtenis gebaseerde 'Das schweigende Klassenzimmer' is het 1956, vijf jaar vóór de bouw van de Muur. Een middelbare schoolklas in Oost-Berlijn besluit spontaan om een minuut stilte te houden in hun klas ter nagedachtenis aan de bij de opstand in Hongarije gesneuvelde studenten. Dat hadden ze beter niet kunnen doen, want de gevolgen zijn niet te overzien.
Lees meer
Welkom Sinterklaas bij Nesterlé,brengt u voor ons iets lekkers mee?
za16.11
Vandaag is het feest bij Nesterlé! Sinterklaas komt aan en brengt zijn pietjes mee. Helemaal uit Spanje gekomen met de boot, De spanning stijgt bij klein en groot.
Lees meer
“Jullie gaan zelf de hoofdrol spelen in het avontuur…”
wo13.11
Wat als een boek echt tot leven komt? “Zet je onzichtbare Fantasy Reality helm op en doe het riempje vast.” Daan Draait brengt je met zijn voorstelling Lieve Lieven naar werelden die je niet voor mogelijk had gehouden. Zondag 10 november was Daan met zijn feestelijke mee-doe-voorstelling voor kinderen en hun ouders te gast bij Nesterlé.
Lees meer
‘Artiestische’ creativiteit Van den Burg
di12.11
Max van den Burg viert zijn tienjarig jubileum als podiumbeest met de voorstelling Paasbest in Nesterlé. Hij trekt zijn beste typetjes en sketches uit de kast, en dat levert een veelzijdig en geestig programma op. Opvallend hoe Van den Burg aan platgetreden onderwerpen een originele draai kan geven.
Lees meer