Cultureel Centrum Nesterlé

di3.03
Terug

Kira neemt de kinderen moeiteloos mee in haar fantasiewereld

Nesterlé doet moeite om de allerjongsten kennis te laten maken met theater met de voorstelling 'Gonnie en Gijsje op stap' en wordt beloond met een uitverkochte zaal!  

Recensie  Kindervoorstelling ”Gonnie en Gijsje” op stap in CC Nesterlé

Op 1 maart speelde Kira Kool voor een uitverkocht Nesterlé “Gonnie en Gijsje samen op stap “ een kindervoorstelling voor de allerkleinsten. Het publiek was zo jong dat de opa’s, oma’s en vaders en moeders meegekomen waren.

Vanaf het begin speelt Kira zoals ook de allerjongste kinderen spelen, met niets maakt ze een fantasie wereld. De kinderen volgen haar moeiteloos. Met niet meer dan een paar laarsjes en een geschilderde hooiberg met dieren neemt ze de kinderen moeiteloos mee in haar fantasiewereld.
Gonnie is een gansje. Een klein geel gansje met knalrode lievelingslaarsjes. Ze woont bij de hooiberg. Op een dag zijn Gonnie's lievelingslaarsjes weg! Ze gaat op zoek en ontdekt dat de wereld groter is dan de hooiberg. Ze ontmoet Gijsje, een ander gansje. Samen gaan ze op ontdekkingstocht. Welke dieren komen ze allemaal tegen? Welke geluiden horen ze? En zien ze de laarsjes nog terug…? 

De voorstelling is geïnspireerd op de prentenboeken van Olivier Durea en de liedjes van Ageeth de Haan.

De voorstelling van Kira Kool oogt professioneel en duidelijk is dat er nagedacht is over wat kinderen tussen 2 en 6 jaar nodig hebben om verwonderd te raken en meegesleept te worden in een wondere wereld. In dit geval de wereld van twee gansjes.

Goed dat Nesterlé moeite doet om de allerjongsten kennis te laten maken met theater en ook mooi dat ze beloond worden met een uitverkochte zaal.

Met dank aan:
Huisrecensent Hans van Uden 
Fotograaf Ad Ploegmakers