Cultureel Centrum Nesterlé

do10.06
Terug

Muzikanten gezocht!

Dit is je kans om te spelen in een band voor een moment! Oftewel een pop-up band. Woon jij in Bernheze? En heb je ooit in een band gespeeld of gezongen? Of daar altijd al van gedroomd? ‘Helden van de Zondagse Muziek’ is dé mogelijkheid om als muzikant, zanger/zangeres op te treden. Schrijf je in, oefen en treedt op in het Nisseroise Nesterlé!

Muzikale (zang)ervaring, instrument beheersing en enthousiasme, dat moet je in ieder geval in huis hebben. Noten lezen is niet nodig. Als je je inschrijft, nodigen we je uit voor de infoavond. Om daar samen met de andere inschrijvers te kijken wat de mogelijkheden zijn tot formeren van verschillende pop-up bandjes.

Spreekt het je aan en heb je zin om mee te doen? Op de infoavond wordt het repertoire bepaald. Afhankelijk van de muzikanten en interesses kan dit variëren van rock tot Nederlandstalig, van opera tot ballads of stevige blues nummers. Later zoek je samen met je team muzieknummers uit voor een optreden van een uur.

De Helden van de Zondagse muziek spelen op een van de volgende dagen: 10 oktober 2021, 16 januari 2022 en 6 maart 2022. Familie, bekenden, en andere muziekliefhebbers uit Bernheze zijn jouw publiek. Nesterlé biedt een platform voor muzikanten uit Bernheze om elkaar te leren kennen. Om samen een aantal muzieknummers te oefenen, op te treden, en daarna is de samenstelling weer voorbij.

Werkwijze:
We starten met een vrijblijvende infoavond op donderdag 8 juli. Die avond kijken we welke muzikanten willen deelnemen om een pop-up band samen te stellen. Dit doen we op basis van interesse en muzikaliteit. Op het inschrijfformulier geef je aan welk instrument je speelt en hoeveel ervaring je hebt.

Indeling:
We gaan in veel gevallen uit van een paar basisbands. Iedere basisband heeft een bassist, drummer, gitarist(en), toetsenist en/ of lead zanger(es). Andere instrumenten proberen we in te passen bij een basisband of genre. Ook kleinere gezelschappen zijn mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een zanger/zangeres begeleid door piano en gitaar.

In totaal is er komend seizoen ruimte voor 6 gezelschappen, dus 3 zondagmiddagen met elke middag twee optredens van een uur.

Op het eind van de infoavond maken we een definitieve indeling van de muziekgezelschappen. Hierop maken jullie zelf een planning om te oefenen en hoe vaak. Je sluit af door op te treden voor eigen publiek, op een Zondagse Muziekmiddag van Nesterlé.

Download hier het inschrijfformulier en meld je aan!

Planning
t/m begin juli         inschrijven muzikanten
Op 8 juli 19.30u    infoavond: formeren bands
Daarna repeteren bands
10 OKT 2021        optreden Helden
16 JAN 2022         optreden Helden
  6 MRT 2022        optreden Helden

Infoavond in Nesterlé
Donderdag 8 juli vanaf 19.30 uur
Bij Nesterlé, Parkstraat 2, 5388 HS Nistelrode

De Helden van de Zondagse Muziek is een initiatief van Cultureel Centrum Nesterlé. Alle info lees je op deze site. Toch een vraag? Mail dan naar zondagsemuziek@gmail.com.