Cultureel Centrum Nesterlé

ma31.12
Terug

Met scherpe en rappe humor het jaar 2018 uit

Laurens Timmers en Twan Pittens luidden met hun voorstelling “Jaarverslach” met scherpe en rappe humor het jaar 2018 uit.
Voordat het cabaret duo aan bod kwam was het eerst de beurt aan de viermans volkband Taaftere die met hun sfeervolle Brabantse liedjes de avond opende.
Na de pauze was de tot de nok toe gevulde cc Nesterlé helemaal voor het Nisterlodese duo.Ze namen met het publiek het jaar 2018 door met zowel  wereldse als  landelijke gebeurtenissen maar ook dorpsgezever.
Er was door het duo duidelijk gewerkt aan hun voorstelling die ten opzichte van vorig jaar sneller,completer  maar vooral beter geregisseerd was. Laurens was natuurlijk scherp met zijn woordgrappen . Zo noemde hij president Trump een bedwans en beschreef hij onze nieuwe drive in apotheek met veel humor.
Laurens speelt deze voorstelling contrabas en ondersteund hiermee Twan die de liedjes voor zijn rekening neemt.
Belangrijkste nieuwe aan deze voorstelling is dat het tweetal veel meer dan vorig jaar in dialoog zijn met elkaar. Ze geven elkaar de grappen aan en vullen elkaar mooi aan. De twee zijn heel natuurlijk op elkaar ingespeeld. Dit maakt de voorstelling veel levendiger, sneller en vooral completer. Iets wat het publiek duidelijk weet te waarderen.
Ze kiezen er voor om aan de hand van krantenkoppen in gesprek te gaan met het publiek en van daaruit de onderwerpen aan te snijden.
De onderwerpen en daarmee de woordgrappen volgden elkaar snel op en het publiek reageerde enthousiast en het lukte het tweetal om het publiek echt te betrekken.
Vele Nistelrodese zaken zoals de herbouw van de Brouwershoeve, het nieuwe centrum plan en nog vele andere zaken kwamen aan bod. Wat er uit sprong was de conference over een plaatsgenoot, niet nader met naam te noemen maar iedereen wist over wie het ging, die  vele rechtszaken aanspant. Ook een over rook overlast van de scouting.
Laurens ging helemaal los op dit thema en suggereerde vanalles en nog wat en Twan zong er een prachtig lied over. Heel goed gedaan .
Ook werd tijdens de voorstelling een nieuw fenomeen geïntroduceerd namelijk de VAR, net als bij voetbal werd bij grof taalgebruik de voorstelling stil gelegd en de video terug gekeken. Zoals te verwachten was het tweetal niet goed leerbaar en gingen ze tekens weer in de fout.
Over het geheel kan gezegd worden dat het tweetal veel groei heeft doorgemaakt . De voorstelling is duidelijk veel beter, een echte oudejaarsconference . Als deze groei  zich doorzet, kunnen we volgend jaar wat  verwachten.

Recensie: Hans van Uden
Foto's: Marcel van der Steen