Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

Circus Makkie: Clowns Pinkie en Durske nemen kinderen mee in betoverend circusavontuur

Clown Pinkie en Clown Durske toverden het podium van Nesterlé deze zondag om tot een circus. Tijdens de twee uitverkochte voorstellingen waagde het clownsduo zich aan koorddansen, gewichtheffen, goochelen en zelfs leeuwen temmen. Circusje spelen is tenslotte een makkie, toch?

Ondanks alle hulp van de kinderen uit het publiek, blijkt Circus Makkie toch niet zo’n makkie te zijn als ze dachten. Het koord was wel erg hoog, het gewicht van duizend kilo wel erg zwaar, en de leeuwen best een beetje eng… ‘Kunnen we dan helemaal niets?’, verzuchtten de verdrietige clowns. Maar dan, onder aanmoediging van de kinderen, ontdekken ze allebei een verborgen talent. De boodschap: iedereen is altijd wel érgens goed in, als je maar lang genoeg zoekt!

Circus Makkie is een ontzettend leuke en interactieve voorstelling die de kinderen in het publiek uitgebreid de ruimte geeft om mee te doen. Pinkie en Durske weten feilloos te improviseren en mee te gaan in de belevingswereld van hun publiek, waardoor geen enkele voorstelling hetzelfde is. Hieruit blijkt duidelijk de jarenlange ervaring die Benita van Orsouw (Pinkie) en Ellen Princen (Durske) hebben met deze leeftijdsgroep, als juffen in het basisonderwijs.

Vanaf het eerste moment weten ze de kinderen mee te nemen in hun enthousiasme, met veel lachende gezichten tot resultaat. En niet alleen de kinderen, maar zélfs ook de grote mensen in de zaal gaan met een glimlach naar huis.