Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

Rob scherp uit de hoek tijdens Scheepers Zet af

Cindy over Rob Scheepers: Afgelopen zaterdag mocht ik naar de uitverkochte try-out van Rob Scheepers "Scheepers zet af" en dat deze voorstelling uitverkocht is snap ik helemaal!

Wat kan die man scherp uit de hoek komen en ook is hij lekker grof. Sarcasme is hem niet onbekend, dus als je gevoelig bent voor bepaalde uitspraken dan moet je niet naar zijn voorstelling. Al denk ik dat we stiekem eigenlijk allemaal wel willen zeggen wat we denken, maar dat we door deze maatschappij vaak toch worden tegengehouden en dat komt ook terug in zijn voorstelling.

Hij bespreekt op eigenzinnige manier de gebeurtenissen van 2023 van Marco Borsato tot LHBTIQ+ of wat luchtigere onderwerpen: het faillissement van Big Bazar tot de slechte prestaties van Ajax.
De titel van zijn voorstelling slaat dan ook op het afzetten tegen al dat nieuws wat binnenkomt, dat we veel te veel worden geprikkeld door al dat nieuws wat we horen en zien.

Na afloop van de voorstelling vroeg Rob aan het publiek of er nog onderwerpen van 2023 waren die hij kon meenemen voor zijn Nieuwjaars conference; aangezien dit een try-out was en dat noteerde hij; de interactie was dus ook super!

Dit is inmiddels alweer de zesde Nieuwjaars conference van Rob en hoop dat er nog vele zullen volgen, maar daar heb ik zeker vertrouwen in, want hij is geweldig!

Cindy Majoie