Cultureel Centrum Nesterlé

wo29.11
Terug

Een feest van herkenning met Dutch Show Company

De titel ‘The sound of musicals’ kan niets anders voorspellen dan een avond genieten van bekende melodieën uit  klassieke musicals. En zo was het ook! In een bijna uitverkochte theaterzaal van Nesterlé brachten vier artiesten van de Dutch Show Company in rap tempo ontelbaar veel musicalliedjes ten gehore. Onmiskenbaar hoog geschoolde musicalartiesten die naast hun zangkwaliteiten ook theatervaardigheden bezitten.

Het ene moment hing er een diepe stilte in de zaal wanneer de zangers de aanwezigen raakten met hun vertolking van bijvoorbeeld ‘Don’t cry for me Agentina’ of  ‘Ze gelooft in mij’. Even later kletterde het gezamenlijk gezongen ‘Oh happy day’ tegen de wanden of zong de hele zaal met z’n allen ‘M’n opa’ in canon. Verbazend hoeveel van deze liedjes door –bijna-  iedereen letterlijk kunnen worden meegezongen. Dát men zoveel meezong, is beslist een verdienste van de artiesten. Met hun enthousiasme en sprekende expressie wisten ze de hele zaal mee te krijgen!

Een geweldige avond was het! Alle bezoekers hadden, stuk voor stuk, een lach op hun gezicht toen ze de zaal verlieten. En de artiesten ook! Ook zij genoten zichtbaar!

De uitdrukking:’Het was een feest van herkenning’ klopte weer eens helemaal: het was een feestje in Nesterlé met herkenbare gevoelige, gezellige, nostalgische klassiekers uit musicals!