Cultureel Centrum Nesterlé

ma29.01
Terug

Dreamfield maakt haar dromen waar

Dreamfield stond met een avondvullend programma in een uitverkochte zaal. 
Het is vooral hun droom om met hun eigen geschreven nummers in de folk/country stijl hun publiek te vermaken  en die droom is  uitgekomen.Natuurlijk was er speciale aandacht voor Marga van den  Broek, een Nistelrodese zangeres die we al vele malen hebben gehoord . Maar vanavond was ze in haar comfort zone met haar eigen band en een  repertoire  wat haar enorm ligt .
Vol gevoel, spatzuiver en genietend zingt ze de nummers die vooral geschreven zijn door bandleden  René Heesakkers en Rico van Hooren .
Ze opent de avond met het nummer “Lost” hiermee refererend aan haar eigen verlies met de woorden “kleine dingen worden groot  en het wordt nooit meer hetzelfde” wist ze de zaal te ontroeren. 
Vervolgens speelde de band hun verhalende liedjes in de wat tragere  folk en country stijl. Soms afgewisseld met een enkele cover maar het overgrote deel eigen nummers.
De band was zoals de zangeres. Warm, zeer muzikaal ingetogen en spatzuiver.
Nummers die indruk maken zijn de verhalen over de verliezen in Verdun en het lied The Chapel  met de tekst:” Let my son die without suffering ‘ prachtig geschreven door Rene Heesakkers.
De muzikanten van deze band zijn stuk voor stuk virtuoos op hun vele instrumenten. Bassist Eric Megens  weet een slepende timing aan te brengen en drummer Christ Dekker , die nog maar kort in de band zit, weet mooie kwetsbaarheid in de nummers te brengen.
Op het einde van de avond verrasten de overige bandleden Marga met een bloemetje en de woorden: blij dat je er weer bent.  Oordelend aan het overweldigend applaus gold dat ook voor de zaal.

Met dank aan recensent  Hans van Uden