Cultureel Centrum Nesterlé

do28.07
Terug

Wij stellen aan u voor: JW Roy

Jan Willem Roy (Eindhoven, 12 augustus 1968) is een verbazingwekkende Nederlands singer-songwriter en één van de beste Americana zangers van Nederland. Americana typeert muziek die is afgeleid van authentieke country, folk en blues in een modern jasje.


JW roy bracht zijn eerste album bracht hij uit in 1997. De eerste vier albums zijn Engelstalig, daarna ging hij door in het Nederlands en het Brabants. Hij wordt op zijn albums bijgestaan door onder andere Ilse DeLange, BLØF, Freek de Jonge, Guus Meeuwis, Nynke Laverman en Fernando Lameirinhas.

Samen met Gerard van Maasakkers maakte hij het lied "As ge ooit", een vertaling van het op het album Deeper Shades verschenen lied "Broken Wings". De formatie "Ticket for Tibet", waar ook Roy in zat,bereikte op 18 april 2008 met deze nieuwe versie van "As ge ooit" de eerste plaats in de single-top-100.

In 2016 heeft hij meegespeeld bij Groots met een zachte G met Guus Meeuwis en onlangs nog waren zij samen te zien in de Avondetappe


Mis het niet: JW Roy met zijn donkerbruine stem - één van de beste Americana zangers van Nederland: 10 september, aanvang 20.30 uur.