Cultureel Centrum Nesterlé

di28.01
Terug

The Biggest Little Farm - film en realiteit komen samen!

Een inspirerend verhaal voor de hele familie over het verwezenlijken van je dromen. Een absolute eye-opener en een ode aan het idealisme, aan de eindeloze complexiteit van de natuur en aan de cyclus van het leven. Dit verhaal speelt niet alleen in Amerika, maar ook in de achtertuin van Nistelrode: midden in de Maashorst. Bij het opzetten van de natuur inclusieve bio boerderij Boer in Natuur. En bij het inrichten van Voedselbos Nistelrode.


Wauw! Zo reden wij na het zien van de film The Biggest Little Farm naar huis. Wat een mooi verhaal en prachtige beelden. De film legt uit hoe een boerderij in samenwerking met de natuur vorm kan krijgen. Een proces van jaren, met alle voor- en tegenspoed.

Het begon allemaal met een belofte aan hun hond Todd… In 2011 laten filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly hun werk en het stadsleven achter zich om hun droom te realiseren. Even buiten Los Angeles probeert het koppel een stuk dor land om te bouwen tot een unieke boerderij met een bloeiend, zelfregulerend ecosysteem. Het uitgedroogde land wordt volgens een ingenieus systeem verbouwd en met de komst van eenden, kippen en het hartveroverende varken Emma, wordt hun droom langzaam werkelijkheid.

Dat gaat niet zonder slag of stoot; elke dag dient zich wel een nieuwe uitdaging aan en ze worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen. Maar John en Molly ontdekken gaandeweg dat de natuur voor veel problemen zelf een oplossing biedt. Last van luizen? Dat los je zonder bestrijdingsmiddelen op met lieveheersbeestjes. Elk beestje of plantje heeft zijn doel in de natuurlijke orde. De film toont een eerlijk, hoopvol en bijzonder aandoenlijk beeld van deze zoektocht naar harmonie, die ook nog eens adembenemend gefilmd is en bol staat van de kleurige karakters, zij het harig, wollig, kakelend, knorrend, vliegend of kruipend.

Dit verhaal speelt niet alleen in Amerika, maar ook in de achtertuin van Nistelrode: midden in de Maashorst. Bij het opzetten van de natuur inclusieve bio boerderij Boer in Natuur. En bij het inrichten van Voedselbos Nistelrode.Na afloop van de film kun je met deze boeren verder praten over het gezond en (h)eerlijk willen eten, met respect voor de natuur, de dieren en de boer. Meer informatie is te vinden de facebook pagina van boer-in-natuur en voedselbos Nistelrode.


Ga hier naar de trailer.

Deze film wordt op 12 maart vertoond in de theaterzaal van Nesterlé. Aanvang: 20:15 uur.  Toegang € 5,00. Kaartjes zijn verkrijgbaar aan de kassa – voorafgaand aan de film (vanaf 19.30 uur).