Cultureel Centrum Nesterlé

wo26.09
Terug

“Nesterlé voelt als mijn tweede thuis.”

In de mooibernhezekrant staat vandaag een leuk interview met 2 van onze vrijwilligers (Anny en Jo) 
met als titel "Nesterlé voelt als mijn tweede huis".

Het is de thuisbasis voor veel verenigingen; de plek waar mensen samenkomen; het podium voor artiesten en organisaties. Gemoedelijk, laagdrempelig, toegankelijk én professioneel tegelijk. Het is de huiskamer van Nistelrode: Cultureel Centrum Nesterlé. Al vijf jaar lang de spil in het hart van het dorp.Vrijwilligers
CC Nesterlé ontvangt geen subsidie en floreert dankzij zo’n vijftig vrijwilligers, die slechts een kleine vergoeding ontvangen. Maar daar doen ze het ook niet voor. Want de vrijwilligers staan graag klaar voor hun Nesterlé. Of het nu gaat om het bestuur, de beheerders of de vrijwilligers in de dienstverlening: ze voelen zich betrokken en verantwoordelijk voor hun ‘eigen’ Nesterlé.

Jo en Anny
Zo zijn er vrijwilligers van het eerste uur Jo van Breemaat en Anny Verwijst. Jo: “Ik ben al heel lang lid van de toneelvereniging, wij repeteren hier en verzorgen in het theater onze uitvoeringen. Ik vind het gezellig om gastvrouw te zijn bij Nesterlé en onze gebruikers te voorzien van koffie, thee of een drankje. Het is hier echt een ons-kent-ons gebeuren. Ook buiten het werk om ben ik vaak te vinden in Nesterlé. Ik bezoek vrijwel alle film- en theatervoorstellingen en ik loop graag binnen voor een kop koffie en een praatje. Nesterlé voelt echt een beetje als mijn tweede thuis.”
Ook Anny Verwijst draagt graag haar steentje bij. Op maandagavond en dinsdagmiddag staat ze achter de bar, en ook bij evenementen springt ze regelmatig bij. “Ik kom uit de horeca,” vertelt Anny,  “en ik ga graag met mensen om. De sfeer hier is gemoedelijk, het is fijn om als gastvrouw voor iedereen klaar te mogen staan. We denken mee met onze gebruikers en proberen het hen zoveel mogelijk naar de zin te maken.” Lachend: “Al is het maar in de vorm van pleisters bij het bloemschikken. Onze gebruikers kunnen in alle opzichten op ons rekenen.” Dat dat gewaardeerd wordt, valt te lezen in het gastenboek, waarin vooral ook de vele artiesten hun complimenten uitspreken voor de hartelijke ontvangst en gastvrijheid.

Jubileum
Op zaterdag 22 september werd voor de vrijwilligers en oud-vrijwilligers een feestdag georganiseerd. Deze week is er de feestweek voor alle gebruikers. “We zorgen voor iets lekkers, en een klein groepje verzorgt voor alle gebruikers een sketch of leuk stukje,” verklapt Jo. En dan met zijn allen op naar het volgende lustrum!


Met dank aan : Anita van den Bogaart