Cultureel Centrum Nesterlé

vr25.05
Terug

“A Magical Mystery Tour: and that’s an invitation!”

Nesterlé organiseert op 14 juni samen met Bibliotheek Nistelrode een muzikale avond over de Beatles.


De eerste jaren van de band in Liverpool en Hamburg staan centraal in deze lezing. Hoe kon een groepje doodgewone volksjongens uitgroeien tot een wereldwijd fenomeen? Welke ontwikkelingen maakten John, Paul, George en Ringo door? Wat waren de muzikale invloeden op de band? Hoe zag Liverpool eruit in de jaren vijftig en zestig?
Peet Kappen (docent geschiedenis aan het TBL Oss) en Jan Hertman (oud-docent Engels aan het Mondriaan College Oss) vertellen deze avond onder andere over hun bedevaarten naar Liverpool en hun persoonlijke verhaal als zelfverklaarde Beatles-fanaten, vol foto’s en anekdotes.
Natuurlijk kan een lezing over de Beatles niet zonder muziek. Daarom is er deze avond ook live-muziek van Peet Kappen (drums) en Jan Hertman (zang en gitaar). Ze worden bijgestaan door Willem van Groenland (zang en bas), Jos Hertman (zang en gitaar) en Frank Rosmalen (zang en sologitaar).

In woord en muzikale daad lichten Kappen en Hertman enthousiast en gedreven de deksel van de toverdoos die de Beatles hebben achtergelaten.

14 juni - aanvang 20.00 uur  (tot 22.30 uur) 
Kaarten zijn te koop via www.bibliotheekbernheze.nl en aan de balie van de bibliotheken.