Cultureel Centrum Nesterlé

di24.10
Terug

Tijdens haar vijfde voorstelling is Katinka met recht de vrouwelijke droogkloot

Katinka Polderman speelt in cc Nesterlë  haar theatervoorstelling “Polderman tiert welig”.
Haar voorstelling kan het best omschreven worden als zingend cabaret . Het programma bestaat voor het overgrote gedeelte uit mooie ontroerende licht absurdistische liedjes die vooral gortdroog zijn en bijna altijd een onverwachte twist hebben waardoor het publiek telkens wat verward achter blijft. 

De liedjes spelen de hoofdrol en vertellen allemaal een, vaak een hilarisch, ontroerend of  absurdistisch verhaal. Katinka weet daarmee haar liedjes in te zetten als cabaret op zich.
Ze begint de voorstelling met het excuus dat ze een kind gekregen heeft en daardoor aan niets meer toekomst dus ook niet aan het afmaken van deze voorstelling. Ze stelt voor een bingo te doen met alle liedjes die ze heeft gemaakt. Hierdoor valt niet te voorspellen wat er komt .
De liedjes die volgen zijn echt heel origineel van tekst en meestal eenvoudig van melodie wat maakt dat  de teksten  heel goed binnen komen en daarmee een cabaret op zich worden. Katinka is een goede zangeres met  een heldere warme stem.
Hilarisch is het lied waarin ze zich afvraagt waarom een kind niet uit een ei komt dit zou de zwangere vrouw veel ellende besparen. Surrealistisch is het lied over vluchtelingen in een smartlap gegoten met een ondertoon die ons aanspreekt op onze kleinburgerlijkheid.
Ze praat daarnaast in haar gortdroge stijl alles aan elkaar.

Katinka mag zich met de ze vijfde voorstelling met recht de vrouwelijke droogkloot noemen.

Met dank aan Hans van Uden