Cultureel Centrum Nesterlé

do24.01
Terug

Robin Borneman inmiddels gevierd solo-artiest

Het recente leven van Robin Borneman laat zich het beste omschrijven als een spannend en muzikaal boek; als een jongensdroom die is uitgekomen. De muziek van Robin Borneman is heel bijzonder, niet in een vakje te vangen, maar toch heel vertrouwd. En zijn stem: van heel klein en kwetsbaar tot zeer bombastisch en overweldigend!


In 2013 werd de in Oss geboren singer-songwriter via een YouTube filmpje ontdekt door Trans-Siberian Orchestra (TSO), een 20-koppig rock-orkest uit de Verenigde Staten. Elk jaar in november en december toert Robin met TSO langs alle grote arena’s van de Amerikaanse Oostkust en spelen zij voor gemiddeld 15.000 bezoekers per concert.

Robin Borneman is inmiddels ook een gevierde solo-artiest. Waar hij met TSO symfonische rockmuziek maakt, is zijn eigen muziek een mix van donkere roots, country en filmmuziek.  Een combinatie die verbaast, verrast en ontroert en de luisteraar meeneemt op avontuur. De muziek van Robin Borneman is heel bijzonder, niet in een vakje te vangen, maar toch heel vertrouwd.
Robin Borneman: van heel klein en kwetsbaar tot zeer bombastisch en overweldigend!

Met ‘Folklore III: The Cradle Tree’ (release 22 februari 2019) voltooit Robin het ambitieuze drieluik ‘Folklore’, waarvan deel I en II in respectievelijk 2015 en 2017 verschenen. ‘Folklore’ is een folk-/roots-project met veel symboliek en vertelt het verhaal van een reiziger zonder naam, een vagebond die op zoek is naar zijn identiteit. Onderweg ondergaat hij diverse beproevingen, leert hij afscheid te nemen, lief te hebben en af te rekenen met zijn demonen.

De betovering door Robin Borneman en zijn band op 23 februari a.s. start om 20.15 uur. De laatste kaarten à € 12,50 voor dit concert zijn verkrijgbaar via WWW.NESTERLE.NL.