Cultureel Centrum Nesterlé

do23.02
Terug

Mark van de Veerdonk stapelt zijn snelle grappen in “Kaaskleum”

Mark van de Veerdonk speelde afgelopen zijn voorstelling “Kaaskleum” in zijn thuis theater Nesterlé  Hij  stapelt in rap tempo zijn snelle woordgrappen op elkaar .
Na een avond Mark van de Veerdonk vraag je je verbijsterd af “waar ging dit eigenlijk over “ en dan moet je het antwoord schuldig blijven.

Het waren vooral aaneenschakelingen van ongecompliceerde anekdotes, grappen en alledaagse miskleunen.  Mark toont zich zoals we van hem gewend zijn: slungelig en zoals hij het noemt de derde op een rij. Hij was de derde in het gezin en het beste was door zijn vader al vergeven en wat er over bleef  is hij . Hij vraagt zich af hoeveel derde  mensen er in de zaal zitten en gaat telkens naar hen op zoek. Mensen zoals hij die altijd te vroeg ,te laat of op  het verkeerde moment komen  . Tot groot vermaak van de zaal heeft hij heel veel voorbeelden om dit te onderstrepen. Hij vertelt zijn grappen op een manier zoals alleen hij het kan, als lelijkste schlemiel  van de klas die zich met zijn lijf geen raad weet . Een echte derde dus .

Als rode draad in de voorstelling loopt ome Jos,de vrijer van zijn moeder , een walvisvaarder uit  Texel . Die verdwijnt plotseling. En nu gaat Mark in een roeiboot de zee over richting Texel.
Hij komt daar natuurlijk nooit aan. Ook van deze rode draad denk je achteraf waar ging dit over? Nergens over dus en dat is precies waar het bij Mark van de Veerdonk om draait het gaat helemaal nergens over  behalve ongecompliceerd plezier maken en een avond lachen om niks.

Aan het einde van de avond heb je buikpijn van het lachen en ben je een beetje van deze  slungel gaan houden.

Met dank aan Hans van Uden (recensie)  Ad Ploegmakers (foto's)