Cultureel Centrum Nesterlé

wo23.01
Terug

Zo strak en minimalistisch zie je telefoonthrillers zelden ****

The Guilty (Den skyldige) blijkt niet alleen een buitengewoon effectieve thriller, maar ook nog eens het portret van een man die worstelt met het puin in zijn leven. En dat alles in 80 enerverende minuten, in dat ene, troosteloze decor.

Agent Asger Holm is niet op zijn plek, in de alarmcentrale van de Kopenhaagse politie. Hij vindt het duidelijk knap lastig om een headset te dragen in plaats van een pistool. Hij zal wel moeten, nu hij vanwege zijn betrokkenheid bij een geweldsincident van de straat naar de meldkamer is overgeheveld, in afwachting van het tegen hem aangespannen proces.

Ironisch, dat de Deense thriller Den skyldige (The Guilty) hem in deze functie met een zaak belast die geen woorden, maar daden lijkt te verlangen. Vlak voordat zijn avonddienst erop zit, krijgt Asger (Jakob Cedergren) ene Iben (Jessica Dinnage) aan de lijn, die doet alsof ze met haar dochtertje belt maar laat doorschemeren dat ze is ontvoerd. Wat kan Asger doen, met slechts een telefoon en computer tot zijn beschikking?

Ga naar gehele recensie van de Volkskrant over deze bloedstollend film. 
Verwacht bij Nesterlé op  donderdag 31 januari tijdens de maandelijkse filmavond.  Aanvang 20.15 uur.  Kaartjes à 5 euro vooraf verkrijgbaar aan de kassa.