Cultureel Centrum Nesterlé

di22.05
Terug

Rob en Emiel verbazen, verwonderen maar ontroeren ook

Rob en Emiel Verbazen, verwonderen, entertainen maar ontroeren ook in hun voorstelling “Blow me Away” die naast magie bijna alle theatrale aspecten in zich heeft.
Rob en Emiel verweven magie, cabaret, verwondering en humor tot een hele complete show.


Rob is vooral degene die de waarneming en zintuigen bespeelt en in het hoofd van mensen kruipt . Hij bedient zich van o.a. hypnose en laat de zaal in verwarring achter. Daarnaast zou hij als stand up comedian niet misstaan met zijn snelle woordgrappen. Emiel daarentegen is vingervlug en laat je verbazen  met zijn trucs. Belangrijker is dat de twee  elkaar naadloos lijken aan te vullen waardoor de voorstelling geen moment verveelt .

Het is alsof ze bij je in de huiskamer staan en je bedonderen waar je bij staat. Om alles nog geloofwaardiger te maken, zetten ze een camera op hun trucs zodat je ze echt op hun vingers kunt kijken .
Ze betrekken heel veel mensen van het publiek bij hun acts. Op het einde van de avond lijkt het wel of iedereen mee heeft gedaan.
Dit heeft natuurlijk ook te maken met de zaal van cc Nesterlé die klein en intiem is zonder bühne wat het contact heel direct maakt. Je zit er bovenop en je hebt het niet in de gaten. Met name Rob loopt vaak het publiek in en er is absoluut geen afstand.
Rob rijgt de voorstelling aan elkaar met een heel persoonlijk verhaal van zijn voorouders die eindigt in een waanzinnige truc met een ring in een matroesjka.

Na de voorstelling geven de twee nog een toegift in de foyer daar verklappen ze o.a. dat hun belangrijkste truc de afleiding is. Nou als ik dan aan de voorstelling terug denk, constateer ik dat vooral Rob een meester in de afleiding met zijn snelle grappen en aandachttrekkerij.