Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

Mark van de Veerdonk speelt de 14e try out Geen Viking

Mark blijkt een Slabroekse Viking te zijn, of toch niet. Is hij van Viking komaf of heeft hij het zich allemaal verbeeld omdat hij zijn vrouw zo mist. Maar waar komt dan dat vliegtuig vandaan wat in zijn huiskamer geland is.Kortom chaos op het podium met Mark zoals we hem gewend zijn. 

Een enorme grapdichtheid, onverwachte wendingen en vooral tweede termijn grappen uit volledig onverwachte hoek. Een flipperkast van woordgrappen die de zaal amper bij kan houden. Het gaat van hot naar her en hij stuitert van de ene grap in  de andere. Het publiek krijgt nauwelijks kans om uit te lachen. Soms neemt hij demonstratief een pauze om zijn grappen te laten landen. Hij lijkt de grappen ter plekke te bedenken en het overkomt hem allemaal. Af en toe moet hij even op zijn papiertje kijken, wat natuurlijk mag in een try out, zeker deze grapdichtheid.
We zien Mark zoals we hem gewend zijn met zijn slungelige lijf. En als hij dan ook nog eens met dat lijf gaat balletdansen is het einde helmaal zoek .

Op het einde van de voorstelling leren we een kant van hem kennen die nieuw is. Hij zingt een lied en blijkt een goede stem te hebben. Het is een mooie afwisseling en hij zou dat meer mogen doen. Al is het alleen maar om het publiek een momentje rust te gunnen en daarna weer vol gas te geven .

Mooi om dat zo’n getalenteerde artiest in Nistelrode woont.  Want voor deze gelegenheid hoort Slabroek natuurlijk gewoon bij Nistelrode. Zeker als hij elke week in onze versdriehoek boodschappen doet zoals hij zelf regelmatig memoreert.

Met dank aan Hans van Uden