Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

Dreamfield is Satis=fied

Vorige week plaatste Demooibernhezekrant een mooi interview met de bandleden van Dreamfield. Dit interview is hieronder terug te lezen. 

''Het is vooral een feest om naar te luisteren'

NISTELRODE - “Wij spelen mooie nummers met een verhaal en karakter. Zelfgeschreven en gecomponeerde liedjes met een eigen identiteit en sound”, zegt de vijfkoppige band Dreamfield. Een statement dat zij niet zomaar losjes opwerpt, maar iets wat de band iedereen graag zelf laat ervaren tijdens het optreden dat zij zaterdag 25 juni verzorgt om 20.15 uur bij CC Nesterlé.

Zangeres Marga van den Broek, bassist Eric Megens, gitarist en tin whistle speler Rico van Hooren, gitarist/mandoline en bouzouki speler René Heesakkers en drummer/percussionist Christ Dekker; het zijn allemaal door de wol geverfde muzikanten en Marga is een ervaren zangeres. Samen vormen zij Dreamfield.

Een band die in 2005 ontstond op initiatief van René. “Ik speelde al jaren covers. Na een ernstig ongeluk zag het er even naar uit dat ik nooit meer gitaar zou spelen. Ik nam me toen voor dat als het goed zou komen ik eindelijk mijn hart zou volgen en eigen nummers zou gaan spelen”, blikt hij terug. Het kwam goed en dus benaderde hij collega-muzikant en goede vriend Rico van Hooren waar al eerder muzikale samenwerking mee was. Die had er wel oren naar. “We zijn elkaars tegenpolen. We vullen elkaar aan, maar hebben ook elk onze eigen inbreng. Melodietjes maken, teksten schrijven, schrappen, schaven en weer door. Na een paar jaar hadden we een aardige stapel muziek, hebben we muzikanten erbij gehaald en zijn Dreamfield begonnen”, zeggen René en Rico.

Na een andere samenstelling bestaat de band intussen al jaren uit de genoemde bandleden. De 'Dreamfield shoppingbag' telt intussen 40 eigen nummers waarvan een gedeelte al op de twee eerder uitgebrachte cd’s staat. Daar komt nu Satis=Fied bij. De zilveren schijf wordt zaterdag 25 juni gepresenteerd tijdens een optreden in CC Nesterlé. Hoewel de band trots is op het resultaat, wordt het geen lancering met toeters en bellen. “Satis=Fied is er vooral omdat wij het leuk vinden dat onze muziek tastbaar is opgeslagen. Om het breed te verspreiden en delen is onze muziek binnenkort te horen op Spotify. Uiteraard gaan we onze nieuwste nummers in CC Nesterlé spelen en na afloop is de cd verkrijgbaar”, belooft de band.

Dreamfield is geen doorsnee band. De muziek die zij maakt is het best te omschrijven als een muzikaal stoofpotje op eigen recept met Ierse en countryachtige invloeden gaargekookt en op smaak gebracht met rockachtige invloeden. “Ons repertoire is afwisselend en in diverse talen en stijlen. Spaans, Engels, country maar ook rock. Verschillende combinaties die gebracht worden met verschillende instrumenten. Ingetogen stille luisterliedjes, maar ook uptempo nummers die uitnodigen om een dansje te maken. Wij spelen mooie nummers met een verhaal en karakter. Zelfgeschreven en gecomponeerde liedjes met een eigen identiteit en sound.” Dan: “We zijn geen feestband. Het is vooral een feest om naar te luisteren.”

Tekst: Wendy van Lijssel
Foto: Sanne van Rozendaal