Cultureel Centrum Nesterlé

di20.11
Terug

Alzheimer als motor voor film The Leisure Seeker

"Het is zo fijn wanneer je even vergeet dat je vergeetachtig bent", verzucht Ella (Helen Mirren) na een korte episode van helderheid bij haar man John (Donald Sutherland). De topacteurs vormen een hartverwarmend geriatrisch liefdesduo en zetten een pakkend, confronterend verhaal neer met een lichte toets humor. Een verhaal om bij stil te staan.

I


In Paolo Virzì’s film The Leisure Seeker ontsnapt dit hoogbejaarde echtpaar uit hun leven, dat inmiddels door hun kinderen en artsen wordt bestierd.

Ella lijdt aan kanker en heeft besloten om de behandeling te stoppen. John mag dan Alzheimer’s hebben, hij kan best nog achter het stuur van hun antieke camper — met bijnaam ‘The Leisure Seeker’ — om de vakanties uit hun jongere jaren een laatste keer na te bootsen.

Ze reizen van Boston naar Ernest Hemingway Home in Key West. Ze herbeleven hun passie voor het leven en hun liefde voor elkaar op een tocht die openbaring en verrassing biedt tot het einde.

The Leisure Seeker verschijnt op het witte doek tijdens de filmavond op 29 november a.s. - Aanvang 20.15 uur. Entree 5 euro.