Cultureel Centrum Nesterlé

di20.03
Terug

Tís nog niet zo slecht waar de dames van Los aan Vast zitten....

De vrouwen van LOS speelden voor de tweede keer in Nesterlé. Nu met hun voorstelling” Vast “.

In deze voorstelling staat centraal hetgeen de vrouwen aan vast zitten.De een aan haar verloofde waar ze mee gaat trouwen tot grote twijfel van de andere dames. De ander zit vast aan haar pasgeboren kind. Een derde zit vast aan haar kleurloze en smakeloze vrijgezellen bestaan en de laatste zit vast aan het altijd durende dieet vanwege zwaarlijvigheid.


In de voorstelling passeren telkens deze centrale thema’s. Soms hilarisch soms gevaarlijk verleidelijk en soms vol venijn. Zoals wanneer de diëtiste gepersifleerd wordt als stalen Duitse dam a la Angele Merkel. Of hilarisch zoals de beeldende beschrijving van de onmogelijke eerste tongzoen van de eeuwige vrijgezel.
De mooiste scènes zijn toch wanneer de jonge moeder door de consultatie verpleegkundige en de Prenatal op haar geweten  wordt aangesproken om toch vooral een goede moeder te zijn. Door vooral te doen wat zij willen of verkopen.
Voor deze gelegenheid worden de dames omgedoopt tot Don Prenatal en Don consultatie bureau analoog aan don Corleone de niets ontziende godfather. Werkelijk prachtig gedaan door de dames.
Langzaam maar zeker groeit door de voorstelling de berusting dat waar de dames aan vast zitten eigenlijk nog niet zo slecht is. Zelfs het jonge moederschap, het vrijgezel zijn,  het aanstaande huwelijk en zelfs het te dik zijn.
De dames brengen vooral een muzikale voorstelling met mooie prachtig gezongen liedjes, begeleid door piano. Vier prachtige stemmen die elkaar mooi aanvullen .

Te zien was dat er veel aandacht besteed was aan de regie. Dit haalde mogelijk wat snelheid uit de voorstelling. Misschien was meer improvisatie, snelheid en onverschrokkenheid,  zoals in hun vorige voorstelling,  toch beter geweest.

Met dank aan Hans van Uden