Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

Het Nistelrode van Jan Schaapsmeerders

HET DORP VAN: Aan de hand van wat vragen schetst een inwoner van deze regio een beeld van zijn of haar dorp. Deze keer Jan Schaapsmeerders uit Nistelrode. Onze trotse voorzitter vertelt:



Wilma Gosselink 16-04-19, 09:10 Bron: BD

De voorzitter van cultureel centrum Nesterlé, Jan Schaapsmeerders (68), werd geboren in Boxtel. Eenmaal volwassen en zijn studie en een stageperiode afgerond, werd Shell zijn werkgever. Brunei, Argentinië, Hong Kong, Paraguay, Den Haag, Groningen; na 32 jaar overal ter wereld als personeelsmanager kantoor te hebben gehouden werd het tijd voor een nieuwe koers. Jan stopte met werken en streek met echtgenote Agnes in 2006 in Nistelrode neer. Hij pakte de koorzang  weer op  binnen onder meer de Lambertusparochie en belandde in de grote groep vrijwilligers die succesvol gemeenschapshuis Nesterlé draait. 

Typisch Nistelrode
,,Ons kent ons, dat is Nistelrode. Er wonen hier veel mensen die Van Rooij, Van den Akker, Van der Heijden of Van der Wielen heten. Grote families die hier al generaties lang wonen."

Compliment
,,De man met zijn tomeloze inzet, die menig probleem oplost en flink bijdraagt in de organisatie van activiteiten van de KBO, is Wim Timmers. Leuk dat ik hem op deze plek een groot compliment voor zijn inzet mag geven."

Club/vereniging
,,De KBO heeft met zo'n 700 leden een grote rol in ons dorp. Maar ook Fanfare Sint Lambertus en haar slagwerkgroep. De muziekstukken zijn van hoog niveau, er wordt flink geïnvesteerd in de jeugdopleiding. Twee mooie clubs."

Eeuwig zonde
,,Vorig jaar ontviel ons plotseling en op veel te jonge leeftijd Mauri Smits, de voorzitter van de scouting. Een zeer betrokken en actieve dorpsgenoot. Nistelrode was in shock."

Ergernis
,,De kapotgereden bermen langs geasfalteerde binnenwegen rondom Nistelrode. Door het ontbreken van een extra stenen rand naast het smalle wegdek worden er geulen in gereden. Die zorgen voor irritaties en gevaarlijke situaties."

Als ik de baas was
,,Dan blijft het gratis parkeren in Nistelrode, voor altijd."

Het is elke dag weer genieten van het uitzicht, de houtwallen, het coulissen­land­schap

Mooiste plekje
,,Onze woonboerderij aan de rand van het dorp. Het is elke dag weer genieten van het uitzicht, de houtwallen, het coulissenlandschap.”

Verplichte kost
,,Vanuit Nistelrode op de fiets door de Maashorst is een mooi tochtje. Maar ook een wandeling in daar is een uitstekende tijdbesteding. En ben je terug, loop dan eens binnen bij Nesterlé om te kijken of er die avond niet een leuke voorstelling is.”

Op de schop
,,Als over een paar maanden het deel van Laar klaar is dat nu overhoop ligt, dan mag die schop voorlopig wel even opgeborgen blijven."

Kan niet zonder
,,Mijn vrijwilligerswerk voor Nesterlé, samen met al die andere vrijwilligers. Iedereen zet zich enorm in, waardoor het hier prima draait."

Ik mis hier nog
,,Een bruisend dorpshart. Als we dat nou eens rondom het raadhuis realiseren. Daar gevarieerde horeca toestaan, leuke speciaalzaken laten vestigen en een gezellig plein creëren."