Cultureel Centrum Nesterlé

za18.01
Terug

Kira Kool: verhalen zijn veel mooier als ze gezongen / gespeeld worden!

Kira is geboren en getogen in Bunschoten-Spakenburg, waar ze al snel de liefde voor muziektheater ontdekte. Zo vroeg haar juf in groep 3 ooit aan haar ouders of ze thuis wel eens sprak, omdat ze op school alleen maar zong. Een anekdote die symbool staat voor het werk van Kira. Verhalen zijn veel mooier wanneer ze gezongen of gespeeld worden!Tijdens de opleiding Muziektheater heeft Kira zich gespecialiseerd in de performerskant van het vak. Uiteindelijk kwam dit samen in haar eindexamen Superficial Supremacy. Na haar afstuderen was zij te zien in de rockopera ‘De Witt of Oranje' en momenteel tourt zij door het hele land met de peutervoorstellingen ‘Dikkie Dik en de taart' en ‘Gonnie en Gijsje samen op stap'

Inmiddels woont Kira in het hartje van Utrecht. Een bruisende, theatrale stad waar zij helemaal thuis is. Sinds de zomer van 2015 is Kira daar zelfstandig ondernemer onder de naam Kira Kool Producties. Daarmee verzorgt ze muziektheatrale projecten waarin wordt uitgedaagd om grenzen te verleggen.

Op zondag 1 maart speelt Kira in ons theater de voorstelling ‘Gonnie en Gijsje samen op stap' voor kinderen (2 t/m 5 jaar) én ouders kaartjes à 7,50 euro verkrijgbaar via www.nesterle.nl.