Cultureel Centrum Nesterlé

ma17.08
Terug

50-plussers in Bernheze opgelet!!

KBO Nistelrode viert haar 60-jarig jubileum met een grote informatiebeurs voor alle 50-plussers van Bernheze. 
Meer dan 20 organisaties informeren u over allerlei onderwerpen op het gebied van wonen, zorg, welzijn, creativiteit en ontspanning.


U bent van harte welkom op zaterdag 5 september van 11 tot 17 uur. De toegang is gratis.

Wonen, zorg en welzijn
Op het gebied van zorg krijgt u informatie van BrabantZorg/Laarstede en Pantein Thuiszorg. Ook is Hoogstede Oog- en Oorzorg present evenals Zorg- en Herstelhotel Udens Duyn en Fysio- en Manuele Therapie Reyniers. Conscius Sports laat zien wat ouderenfitness inhoudt.
De EHBO is functioneel aanwezig, maar informeert u ook over haar activiteiten.

Langer zelfstandig blijven wonen is een actueel thema. Hoe de gemeente daarmee omgaat vertellen u de WMO-consulenten. Burenhulp Nisseroi laat zien, hoe we daar in ons dorp op inspelen. De ouderenadviseurs, de mantelzorgmakelaar, vrijwilligers van Rigom/Graag Gedaan en van de Zonnebloem laten zien hoe zij u hierbij kunnen ondersteunen.
De Pantein Thuiszorgwinkel uit Uden is aanwezig met diverse hulpmiddelen en Holtgrefe uit Veghel met nieuwe producten voor veilig wonen en passende oplossingen voor uw zelfredzaamheid.

Informatie voor specifieke groepen wordt geboden door Alzheimer Nederland en het Integraal Platform Gehandicapten. Op financieel gebied krijgt u informatie van Rabobank Oss/Bernheze en van Notariskantoor Van Mourik & De Bie uit Schaijk.

Creativiteit en ontspanning
De bibliotheek is gedurende de beurs doorlopend geopend en presenteert specifieke documentatie, gericht op de doelgroep. Educatief en Creatief Centrum De Eijnderic laat u kennis maken met haar cursusaanbod. Onze eigen KBO is aanwezig met de handwerkgroep, de bloemschikgroep en de biljartclub, die samen met The Winning Mood demonstraties geeft op de drie vaste biljarts van Nesterlé. Instructeurs van de KBO Computerhoek laten zien, hoe ouderen langer zelfredzaam kunnen blijven met behulp van computer of tablet.

In de foyer laat de Wereldwinkel zien wat er allemaal te koop is aan eerlijke producten uit andere culturen.
Buiten bij de ingang krijgt u informatie van Jack Martens Tweewielers en Fietsplus Rini over elektrische fietsen en kunt u met onze vrijwilligers een proefritje maken met één van de duofietsen, die beschikbaar zijn voor begeleid fietsen.

Er is heel wat te bekijken.
U mag dit niet missen.