Cultureel Centrum Nesterlé

di17.01
Terug

Mannen van Naam: persoonlijk en kwetsbaar !

Mannen van Naam zetten een mooi maar vooral een heel persoonlijk en kwetsbaar muziek programma neer met prachtige Keltische en Ierse tonen waar gevoelige autobiografische en reflectieve teksten op gebouwd worden.


Met 10 gitaren, een accordeon en een stuk of wat fluiten leggen deze ras muziekanten een fundament waarop ze hun liedjes bouwen. Liedjes die gaan over hun eigen leven en  die geweldig passen bij hun levensfase. Met teksten als “de herfst van ons leven we hebben nog even”, “kleine jongens van 50 jaar”en “brilletjes “refererend aan het feit dat ze ouder worden met hun mankementen . Maar ook werkelijk wondermooie liefdesliedjes gestart vanuit hun kwetsbaarheid met teksten als “zul je nog bij me zijn….” Ze wisselen de diepere liedjes af met vrolijke deuntjes en grappige teksten.

Zanger Ton Smulders  zingt met een warme stem  en verhalend . Hij praat het programma met anekdotes en persoonlijke ervaringen aan elkaar. Bassist Wilbert van Duinhoven Lijkt wel één te zijn met zijn instrument wat hij streelt en laat zingen en daarmee vormt hij het hart van de muziek.
Gitarist Ad Grooten zorgt voor de vele Keltische en Ierse melodieën en is verantwoordelijk voor het schrijven van de liedjes.

Hans van Uden
met dank voor fotos aan Marcel v.d. Steen 

Dat hij naast musiceren ook kan tekstdichten, bewijst hij met een prachtig liedje over zijn in Indië geboren moeder die altijd heimwee bleef houden naar haar moederland. Ook het lied over zijn vaders leven verbeeld in zeven schilderijen in de gang maakt indruk . De zaal was merkbaar ontroerd.

Kortom een mooie complete avond met drie  doorgewinterde muzikanten die met hun derde theater programma “Waargebeurd” laten zien dat ze hun eigen  identiteit gevonden hebben in het theater. Een identiteit die gevormd wordt door hun muzikale talent maar zeker ook door de reflectie en hun kwetsbaarheid.