Cultureel Centrum Nesterlé

vr16.09
Terug

Sterke opening met JW Roy

CC Nesterlé  was mooi gevuld met publiek wat een sfeervolle en muzikale avond voorgeschoteld kreeg.  JW Roy maakte met zijn country muziek een reis door Amerika maar vooral door zijn eigen leven

Prachtige sfeervolle country met een snik gezongen door een muzikant met een mooie volle karaktervolle stem. Af en toe wisselde hij de country af met wat hij kichentable blues noemt en Nederlandse teksten met een  country snik .

JW Roy heeft zijn strepen in de muziekwereld dik verdiend, Werkte samen met grote artiesten als Guus Meewis en is regelmatig op tv te zien.

Zoals me wel vaker gebeurt, raak ik tijdens het optreden gebiologeerd door de ondersteunende muzikanten. Dat was nu ook zeker het geval. Gitarist Cock van Vuren was werkelijk virtuoos op zijn gitaar waar hij mee vergroeid leek. Daarmee oogstte hij minstens de helft van de credits van de avond.

CC Nesterlé opent met JW Roy een theaterseizoen wat gevuld is met veel muziek met grote namen als Cesar zuidewijk, BZB. Maar ook heel plaatselijke artiesten als Cor Swanenberg en  kwartjesvolk 

Natuurlijk staat er ook Cabaret op het programma, De eerstvolgende voorstelling komt voor rekening van Leon v.d. Zanden . Ook Martijn hHellenius en  Mannen van Naam  staan geprogrammeerd en  zoals altijd is cabarestafette van de partij.
Kortom JW Roy maakte een mooie gevoelige, sfeervolle en humoristische entree van het seizoen wat zeker op die manier een vervolg krijgt  door de rest van de geprogrammeerde artiesten.

Recensie: Hans van Uden
Foto's: Marcel v.d. Steen