Cultureel Centrum Nesterlé

di16.01
Terug

Terugblik op Johny Cash tribute in mudvolle zaal op 05.01

20.15 uur: western sfeer op het speelvlak,een mudvolle zaal en iedereen had er zin in. Alle stoelen waren bezet. De Eindhovense Def Americans speelden ook in Nistelrode voor een enthousiast publiek.Niet alleen het bekende Cash repertoire stond centraal, maar ook de wat minder bekende nummers uit o.a. de laatste fase van zijn leven.  

De zanger Elco Wetering begon met enkele droevige songs waar zijn prachtige diepe zware stem het juiste effect teweeg bracht. Toen halverwege zangeres Kim het podium betrad, overheersten de songs over de liefde. De Johnny&June ofwel Elco en Kim-duetten waren heel bijzonder mede door de  mooie harmonie tussen beide stemmen. Het werd een zeer afwisselend geheel door de toelichtingen op de songs en de uitvoering met gebruik van verschillende traditionele instrumenten als mandoline, mondharmonica en autoharp.

Het Johnny Cash sfeertje kwam overigens niet alleen door de muziek maar ook door de subtiele aankleding van het geheel. De twee gitaristen stonden te spelen op een huislijk kleedje, de pianist met zijn witte cowboyhoed en de keuze van de foto’s op het projectiescherm achter de band werd per nummer aangepast.

Gaandeweg het optreden ontstond er steeds meer interactie tussen band en publiek. Het enthousiaste applaus werd beantwoord met meerdere toegiften. Iedereen blij!