Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

Rosa verrast en ontroert!

Binnen een jaar een baby gekregen en een voorstelling gemaakt, ga er maar eens aan staan. Rosa da Silva did dit!

11.11.23: Twee dagen voor de première van haar voorstelling ‘A vida Rosa’ verschijnt ze op het podium in een imposant kostuum. Rosa, klein van stuk, maar met een stem zo groot weet haar publiek vanaf het begin te boeien.

In haar persoonlijke voorstelling wordt het publiek getrakteerd op een mix van persoonlijke luisterliedjes met pakkende teksten, geschreven door Tim Teunissen. In een rap tempo wisselen de kwetsbaarheid van Rosa en haar Portugese temperament elkaar af. Heerlijk is die steeds wisselende mimiek.

ilarisch is het lied dat ze opdraagt aan een hele belangrijke persoon in haar leven (naast haar vriend die te goed is voor deze wereld). We verklappen nog niet wie dat is.

Je kunt een speld horen tijdens het ontroerende eerbetoon aan haar overleden moeder. De samensmelting met de stem van Sophie Anglionin op keyboard is prachtig! Natuurlijk mag een fado hier niet ontbreken. Ook al was de zaal niet geheel gevuld, duidelijk is dat Rosa zeker klaar is voor het grote publiek!

De boodschap van deze bijzondere avond is 'stel niet uit om te gaan genieten'. En of we hebben genoten van Silva en Sophie!