Cultureel Centrum Nesterlé

wo14.06
Terug

De bibliotheek is tijdens de Uitsmijter uiteraard ook geopend.

De bibliotheek staat bekend als Huis van Mediawijsheid. De bibliotheek is expert op het gebied van zoeken, vinden en kritisch evalueren van informatie. Als een gids helpt de bibliotheek haar bezoekers aan betrouwbare kennis, ook op het internet.

Tijdens de Uitsmijter presenteert de bibliotheek enkele van haar activiteiten op het gebied van mediawijsheid voor kinderen en volwassenen. Volwassenen kunnen aansluiten bij een cursus 'Werken met de Ipad'. Kinderen gaan aan de slag met de app Quiver, die tekeningen tot leven laat komen. Daarnaast kunnen ze kennismaken met programmeren door middel van de Bee-Bot en de Ozobot.


De bibliotheek is tijdens de Uitsmijter-dag de hele dag geopend, van 10 tot 17u. De activiteiten worden doorlopend aangeboden.

Tijdens deze dag is er ook een grote boekenverkoop. Kom vooral een kijkje nemen!

Bee-Bots
Leuk leren en spelen met de Bee-Bots. Met de Bee-Bot leren jonge kinderen de eerste beginselen van programmeren. Kinderen moeten de Bee-Bot van A naar B sturen. Daarvoor moeten ze van tevoren bedenken welke commando’s ze de Bee-Bot moeten geven en in welke volgorde.

OzoBot
De Ozobot is ontwikkeld voor wat oudere kinderen. Met de Ozobot leren kinderen programmeren. Ze kunnen het robotje commando’s geven om een bepaalde route te volgen of bepaalde opdrachten te doen. Leerzaam en erg leuk!

Quiver
Breng je kleurplaat tot leven met Quiver! Met deze app en de speciaal ontwikkelde kleurplaten, kun je je kunstwerk in 3D zien.