Cultureel Centrum Nesterlé

di14.06
Terug

Lezing Bisschop Bekkers

Op woensdag 22 juni houdt Wim van Kreij uit Sint-Oedenrode, lid van het herdenkingscomité, een lezing over het leven en werken van deze zo populaire bisschop. De lezing begint om 14.00 uur.  

De organisatie is in handen van KBO en Bibliotheek Nistelrode. De toegang is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening. IEDEREEN IS WELKOM !!

Aanmelding t/m 15/06 via de balie van de bibliotheek Nistelrode of via email: kbo.nistelrode@home.nl

Lezing in CC Nesterlé op 22 juni 2016, 14.00 uur
Bisschop Bekkers (1908 – 1966)

Maandag 9 mei 2016 was het 50 jaar geleden dat Bisschop Bekkers overleed. Dat veroorzaakte destijds een emotionele shock in heel Nederland. De KRO zond de uitvaartdienst in de Sint Jan, de tocht naar zijn geboorteplaats Sint-Oedenrode, alsmede de begrafenis volledig uit. Deze zo populaire Bisschop is bij velen nog lang niet vergeten.

De Katholiek van de 20e Eeuw.
In 2000 werd Bisschop Bekkers, die zich heeft ingezet voor de gezinnen en voor de zwakkeren in onze samenleving, gekozen tot Katholiek van de Eeuw. Er zijn 12 boeken over deze populaire bisschop geschreven. Bovendien zijn er twee standbeelden van hem geplaatst, een in Sint-Oedenrode en een in Tilburg (’t Heike). En op enkele plaatsen zijn ook borstbeelden geplaatst. In Sint-Oedenrode is tweemaal een expositie georganiseerd, namelijk in 1978 en in 2002. Op 8 mei is er een tentoonstelling geopend in de Sint Martinuskerk aldaar.

Wim van Kreij heeft een lezing samengesteld met dia’s over leven en werken van Bisschop Bekkers. Hierin zijn veel foto’s opgenomen, beeldfragmenten over zijn installatie, diverse Brandpunt televisie-uitzendingen, de uitzending bij Mies Bouman in de stoel en dan hoort u de Bisschop, met zijn warme stem.