Cultureel Centrum Nesterlé

di14.05
Terug

De mannen van Op Sterk Water maken samen met het publiek een verhaal

Theatergroep Op Sterk water speelt de volledig geïmproviseerde voorstelling  HOTEL in theater van Nesterlé. Met enige scepsis begin je aan de voorstelling. “Jaja volledig geïmproviseerd het zullen wel ingestudeerde trucs zijn” maar niets is minder waard. De mannen van Op Sterk water improviseren echt de gehele voorstelling en maken samen met het publiek een verhaal.


Het decor is een hotelfoyer. De voorstelling begint met vragen aan het publiek. Wat is er zoals gebeurt in Nistelrode, wat voor mensen wonen er. Ook werd het publiek gevraagd wie ze zijn en ontstaat er een gesprek met twee aanwezigen. De rode draad van de voorstelling krijgt en deze mensen verschijnen telkens weer in het hotel. De gasten van het hotel krijgen gedurende de voostelling steeds meer karakter en worden steeds absurder wat alles dolkomisch maakt.
Zo is er de ‘hotel zwabberaar’ die voorkomt uit het zwabberend zebrapad in Nistelrode .
Of de jager die nadat hij in de Oostvaardersplas huis gehouden heeft nu komt afrekenen met de wisenten op de Maashorst .
Ook het ‘alles korter maken terwijl je er op wacht bij van Tilburg’ krijgt in dit hotel wel een hele bijzondere wending.

De spelers zijn zeer op elkaar afgestemd en maken het elkaar niet altijd even makkelijk wat een gezonde spanning op het podium brengt en hen individueel  inspireert. Ze spelen met volle overgave Dat zet het publiek aan om het ze niet makkelijk te maken als ze telkens het spel stil leggen en vragen om nieuwe input.

Zo wordt het een avond die gevormd wordt door zowel publiek als spelers die niet zonder elkaar kunnen. Een unieke voorstelling, ontspannend en bij tijden echt heel erg komisch.

Aan het einde van de voorstelling vraag je je af hoe de voorstelling van morgen er uit ziet. Die zal beslist anders zijn al is het alleen al omdat ze nergens een zwabber pad hebben zoals in Nistelrode.
Ik hoop dat we deze mannen vaker zullen zien in cc Nesterlé  in de wetenschap dat het telkens een andere voorstelling zal zijn die afhangt van wat er in Nistelrode maar vooral in de zaal gebeurt.

Hans van Uden