Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

JIm van der Zee: intiem, introvert en vol passie

Jim van der Zee speelt in cc Nesterlé zijn eerste theatervoorstelling: Keep it fresh.
Zijn performance was intiem, introvert en vol passie . Alsof je als publiek stiekem in zijn repetitie ruimte kijkt .

Hij houdt het fris doordat hij zijn gevoel volgt en in elke voorstelling aanvoelt welke muziek hij wil spelen. En dat werkt. Elk nummer wat hij speelt zet hij naar zijn hand en voelt uniek aan . De arrangementen zijn prachtig met  linken naar Jazz, Americano en Ierse muziek maar hebben toch vooral een hele unieke Jim van de zee sound.

Elke voorstelling brengt hij een ander collega of vriend mee . Deze avond is dat Lorenzo Bucca. Hij speelt contrabas en heeft met Jim het conservatorium gedaan. En daarmee ligt er meteen een stevig fundament. Twee doorgewinterde muzikanten die duidelijk van improviseren houden en elkaar graag uitdagen en dat tilt hen tot grote hoogte .

Jim lijkt bij elk nummer naar binnen te keren en in zichzelf te raken. Hij maakt zich heel kwetsbaar.
Jim heeft na een lange omweg via zijn winst bij The Voice of Holland en zijn reis door Ierland nu een manier gevonden om vooral zijn passie voor muziek te beleven. Het lijkt voor hem van veel minder  belang wat een ander daarvan vindt. Het publiek is toeschouwer van zijn  passie, introspectie en enorme beleving van muziek. Mij als kijker raakte het en ik werd een klein beetje meegenomen in zijn passie en raakte echt onder de indruk.

Je moet als artiest wel heel veel in je mars moet hebben, zowel vocaal als instrumentaal, om dit concept te durven brengen.

Een fantastisch begin van het seizoen in cc Nesterlé.Recensie: Hans van Uden 
Fotograaf: Edwin Hendriks