Cultureel Centrum Nesterlé

ma12.12
Terug

Martijn Hillenius: tekstueel heel sterk, een echte meeslepende en geestige verteller.

Martijn Hillenius speelt in cc Nesterlé in Nistelrode zijn theater programma  “de man in  bonus “ en laat hierin zijn vakmanschap als schrijver verteller en zanger zien .
Het leek een gat in de markt, T-shirts met filosofische quotes erop. Martijn Hillenius liet er, zo vertelt hij ons, een heleboel drukken en probeert ze al jaren te verkopen,


De rest van de voorstelling  gaat Martijn op zoek naar dat wat mensen succesvol en gelukkig maakt of waardoor ze mislukken.
​
Hij is tekstueel heel sterk, een echte meeslepende en geestige verteller.  Mooi taalgebruik wat erg boeit, het verveelt geen moment .
Hij wisselt zijn verhalen af met goede persiflages zoals de Amsterdamse barman en de wereldvreemde homo.
Heel mooi zijn zijn liedjes die meer gezongen vertellingen zijn . Martijn is gezegend met een hele mooi heldere stem. Prachtig is de smartlap over Freek de Jonge . Het lied wordt daarmee een hele bijzondere hommage aan Freek. Een maal lukt het Martijn zelfs om van  een lied een gezongen gedicht te maken.
Uit alles kun je merken dat het een geschoolde artiest is die na de kleinkunst academie zijn weg in de theater, televisie en filmwereld gevonden heeft. Want  behalve in het theater kun je hem ook zien bij klokhuis,spijkers met koppen en in films.  Daarnaast ontwikkelt hij momenteel zijn talent als tekst en scriptschrijver.
Het lijkt alsof hij al deze talenten in zijn avondvullend theaterprogramma “de man van bonus”samen gebracht heeft.

De programma commissie van cc Nesterlé weet goede artiesten in huis te halen die uitermate geschikt zijn voor dit mooie kleine theater.

Met dank aan recensent Hans van Uden en fotograaf Marcel v.d. Steen