Cultureel Centrum Nesterlé

wo12.09
Terug

NESTERLÉ FLOREERT AL 5 JAAR MET DANK AAN U!

In onze nieuwe theaterbrochure hebt u kunnen lezen dat Cultureel Centrum Nesterlé – “de huiskamer van Nisseroi” - haar eerste (“houten”) lustrum viert.

In de aanloop naar de operationele start op 1 juli 2013 waren er zowel aanmoedigingen voor als twijfels over het toekomstige succes van het centrum. We kunnen na 5 jaar constateren dat Nesterlé in alle opzichten operationeel goed draait, en dat zonder enige overheidssubsidie!

Dit succes hebben we te danken aan:


1. Onze trouwe vaste gebruikers. Op dit moment zijn dat: Bibliotheek Nistelrode, KBO Nistelrode, Fanfare St. Lambertus Nistelrode, Theaterschool T’eXtpierement uit Oss, The Winning Mood, Toneelvereniging Efkes Anders, Dorpsraad en Burenhulp Nistelrode, en Vrouwen Ontmoeten Vrouwen Bernheze. Zij houden nagenoeg al hun activiteiten in Nesterlé en zorgen voor vaste huurinkomsten en drankomzet om het centrum financieel gezond te laten draaien. Uit de bijeenkomsten van de gebruikersraad en de jaarlijkse evaluatiegesprekken blijkt dat zij over het algemeen zeer tevreden zijn over het reilen en zeilen in Nesterlé.

2. Onze enthousiaste vrijwilligers. We zijn op 1 juli 2013 begonnen met 25 vrijwilligers en hebben er nu 50! Hieronder vallen alle vrijwilligers die dagelijks service verlenen bij activiteiten en evenementen; beheerders die leiding geven aan onze vrijwilligers, procedures en werkprocessen vastleggen, evenementen voorbereiden en de techniek op orde houden; een vrijwilliger die zich specifiek bezighoudt met alle public relations, onze nieuwsbrief en de kaartverkoop voor ons theater; een vrijwilliger die de boekhouding bijhoudt; onze evenementen- en filmcommissies die het theater- en filmprogramma vaststellen; en natuurlijk de leden van ons bestuur die het beleid en de operationele principes bepalen. Hun inzet, motivatie en flexibiliteit vormen de basis van onze klantgerichte dienstverlening.

3. Onze theaterbezoekers. We zijn in september 2014 gestart met ons eerste theaterseizoen en hebben de bezoekersaantallen in de afgelopen jaren alleen maar zien groeien. Het is duidelijk dat velen van u de weg naar ons theater hebben gevonden. De opbrengst van kaartverkoop en drankomzet is het fundament waaruit (toekomstig) onderhoud en de vervanging van inventaris kunnen worden betaald.

4. Onze overige incidentele klanten. En dat zijn er heel veel! Variërend van de Sinterklaasviering, concerten van koren en fanfares, bijeenkomsten van overheidsdiensten en commerciële organisaties, tot afscheidsdiensten. We hebben gemerkt dat vooral mond-tot-mond reclame leidt tot nieuwe klanten uit Bernheze en omgeving. Onze theaterzaal heeft een grote aantrekkingskracht met zijn intieme en warme uitstraling, zijn uitstekende akoestiek en zijn multifunctionele indeling waarbij gebruik van zowel de telescooptribune als tafels met stoelen mogelijk is.

Heel veel dank aan iedereen die aan het succes van Nesterlé heeft bijgedragen. We zullen ons blijven inzetten om uw bezoek aan “de huiskamer van Nisseroi” een aangename belevenis te laten zijn!

“Nesterlé, zo dichtbij. Kom, geniet en ontmoet”

Namens alle Nesterlé vrijwilligers,
Jan Schaapsmeerders – voorzitter.