Cultureel Centrum Nesterlé

di12.06
Terug

Björn van der Doelen:Soms gevoelig maar ook opstandig en strijdbaar

Björn van der  Doelen sluit met zijn 7 koppige band op een  sfeervolle manier het theater seizoen van cc Nesterlé af.
De voorstelling heeft de naam van zijn laatste cd: “de Cowboy, de Sheriff en de Hoer”.
De muziek is moeilijk te omschrijven, maar heeft het meest weg van zachte, gevoelige country. Iets wat in het intieme cc Nesterle heel mooi tot zijn recht komt.


Belangrijk onderdeel van de liedjes zijn de vertellende teksten die bijna allemaal heel persoonlijk zijn. Ze hebben iets weg van de manier waarop Stef Bos zijn teksten in liedjes verweeft.
Niet onbelangrijk is de muzikale ondersteuning van wat je bijna een orkest kunt noemen met steel gitaar, cello ,bas, viool, elektrische gitaar akoestische gitaar, drums en backing vocals. De muzikanten versmelten met elkaar tot een hele mooie gevoelige melodieuze toon die heel natuurlijk de vertellend zingende Björn ondersteunt.

Het geheel maakt het optreden  heel sfeervol en ontspannen. Zeker ook omdat Björn de voorstelling met mooie poëtische verhalen aan elkaar praat. Soms gevoelig maar ook opstandig en strijdbaar en  soms ook met een snelle grap. Een lijn die ook in zijn liedjes terug te horen is. Hiermee wordt het een hele evenwichtige voorstelling.  Mooi afgesloten met een heel gevoelig laatste nummer ondersteund met cello en viool. De zaal was er stil van. Een deel van het succes moeten we toch ook aan cc Nesterlé gunnen omdat dit kleine theater met zijn intimiteit echt geschikt is voor dergelijke voorstellingen.

Volgend jaar staan er weer meerdere van dit soort voorstellingen geprogrammeerd. Een afwisselend programma met muziek, cabaret, theater en zelfs poppentheater. Allemaal voorstellingen die geschikt zijn voor dit kleine intieme theater die soms aanvoelt als huiskamer. Dus zeker de moeite waard om ook volgend seizoen weer deze huiskamer aan te doen  voor een mooie voorstelling. De folder met het programma is inmiddels uit.

Hans van Uden