Cultureel Centrum Nesterlé

di12.03
Terug

Expositie van Irizzz van start

Iris de Mol van Irizzz.com maakt kunstwerken op een geheel eigen wijze, de discipline is "Spinning Art."  Al  haar robuuste doeken zijn gemaakt van houten frames, met daarop katoen gespannen doek.

Ze maakt de doeken zelf, om zo de kwaliteit te kunnen garanderen. De verf wordt rauw bewerkt op een draaimechanisme dat ze zelf heeft ontworpen en gebouwd. Deze stuurt ze handmatig aan, waarbij ze de snelheid kan bepalen om zo verschillende effecten te bereiken. Ze werkt met acrylverf en mengt haar eigen kleuren. De werken zijn opgebouwd uit soms wel een tiental lagen verf, dit vloeit uit tot een kunstwerk waar letterkijk de energie vanaf spat.

Het veelkleurig palet wordt gevormd in warme koffiekleur of bloemenpracht, van het felle rood tot grijsgroen blad. In vergrijsd en gitzwart hout, geel, oranje vlammengloed, kleuren spattend in overvloed. Een spinningwiel dat de kleuren wegduwt en uitvloeit. Strand vol gekleurde schelpen, leisteen grijs met parelmoer of van die poeder roze in pastel tint. Schuimkoppen graaien met hoog geraas, ze lijken wel wit, maar dichterbij blijkt dat er in elk belletje een regenboog begint.

Haar werk is te zien van 11 maart t/m 29 April in de expositiegangen van Nesterlé.