Cultureel Centrum Nesterlé

zo12.01
Terug

Old Swing band treedt op tijdens Zondagse Muziek

Tijdens de eerste Zondagse Muziek van 2020 zijn de spots gericht op De Old Swing band, een 15 mans swingorkest uit oostelijk deel van Brabant. Zoals de naam al aangeeft heeft dit orkest een voorkeur voor swingjazz uit de periode 1930-1960. Wij stellen de band aan u voor:


De muzikanten van Old Swinig band komen uit Schijndel, Sint Oedenrode, Nistelrode, Veghel, Uden, Boekel en Beek en Donk. Eenmaal per week wordt er gerepeteerd in Zijtaart.  

Deze zeer dansbare muziek onderhield nauwe relaties met dansstijlen als de Lindy Hop, Charleston, Swing, Rock (Jive), Boogiewoogie en wat later Mambo en Chacha. Een deel van het repertoire bestaat dan ook uit lekkere dansnummers. Het is heel inspirerend om als dansorkest op te treden terwijl (stijl)dansparen zich op de dansvloer uitleven op onze muziek.

Een ander deel van het repertoire komt uit de Nederlandse swingtraditie: de muziek van Ramblers en Skymasters heeft veel leuke swingnummers opgeleverd van bijvoorbeeld Jack Bulterman en Pierre Wijnobel. Oude hits als: “Ik heb een keukentje” en “Dag schatteboutje” behoren tot het repertoire.
Een even belangrijk gedeelte van het repertoire is ingeruimd voor typische bigband nummers van soms oudere snit, maar wel eigentijds gearrangeerd. De huidige bezetting stelt de band in de gelegenheid om deze nummers uit te voeren zoals ze bedoeld zijn.

Puike bigband-arrangementen van mannen als Michael Sweeney, Paul Lavender, Roger Holmes en Sammy Nestico zijn een uitdaging om te spelen en vaak verrassend om naar te luisteren.
Kortom: er is keus genoeg voor een middag lekkere swingmuziek.

Benieuwd? Kom luisteren en kijken tijdens Zondagse Muziek op 26 januari tussen 15:00 - 17:00 uur.  De toegang is gratis!