Cultureel Centrum Nesterlé

di11.07
Terug

‘Als ik ooit nog gitaar kan spelen, ga ik zelf liedjes schrijven!’

‘Als ik ooit nog gitaar kan spelen, ga ik zelf liedjes schrijven’. Die belofte deed René Heesakkers zichzelf toen het ernaar uitzag dat hij, door een bedrijfsongeval, zijn vingers niet meer zou kunnen gebruiken. 

Gelukkig, wonder boven wonder bleven ze gespaard en bleken ook nog te functioneren. En… belofte maakt schuld.  Inmiddels is René al jaren een van  enthousiaste bandleden van  Dreamfield en heeft, samen met Rico van Hooren, al veel nummers en melodieën geschreven. ‘Mooie melodieën met verhalende teksten en het liefst meerstemmig gezongen, dat was en is nog steeds ons uitgangspunt’, aldus René. ‘Daarbij heeft ieder lid zijn bijdrage. We sleutelen samen net zo lang aan een nummer tot we allemaal tevreden over zijn’.

Sinds een jaar neemt Marga van den Broek de leadzang voor haar rekening. Marga zegt hierover:’ Ik heb de leden van de band leren kennen via het koor ‘La Orféon’. René Heesakkers vroeg daarna of ik een keer met hen wilde repeteren. Na die repetitie vroeg ik René:’ Wat verwachten jullie eigenlijk van mij?’ ‘Nou, ‘zei hij’ gewóón…dat jij bij onze band komt!!’. ‘En zo werd ik de leadzangeres van ‘Dreamfield’ en ik heb er geen moment spijt van gehad! Ik kan er heel erg van genieten als  tijdens een optreden alles mooi samenvalt. Dat is echt kicken. En als ik dan naar de andere bandleden kijk, zie ik dat de heren daar ook blij van worden. Dat is gewoon zo mooi! ‘

16 september a.s. te zien en horen in ons theater.