Cultureel Centrum Nesterlé

vr10.08
Terug

Als afsluiter van de zomervakantie: de film Ferdinand

Ferdinand is een enorme stier met een piepklein hartje. Als hij wordt ontvoerd omdat mensen ten onrechte denken dat hij levensgevaarlijk is, zet hij alles op alles om weer thuis te komen.

Sluit je vakantie af met de vriendelijke animatiefilm Ferdinand - ook geschikt voor de jongere kijkers.
Al in 1938 maakte Walt Disney het korte filmpje ‘Ferdinand the Bull’, in een stijl die vergelijkbaar is met de ‘Silly Symphonies’. Het filmpje leverde hem een Oscar op voor beste korte animatiefilm. Bijna tachtig jaar blaast 20th Century Fox Animation, in samenwerking met Blue Sky Studios met een 106 minuten durende animatiefilm Ferdinand de stier nieuw leven in.

In de Nederlandse versie maakt de Brabantse kickbokskampioen Rico Verhoeven zijn filmdebuut; hij spreekt de stem in van Ferdinand.

De animatiefilm vertelt het verhaal van Ferdinand: een kleine stier die er de voorkeur aan geeft om rustig onder een kurkboom te liggen en de geur van de bloemen op te snuiven in plaats van rond te springen en te spelen met andere stieren. Als Ferdinand opgroeit en verandert in een grote sterke stier blijft hij een zacht temperament houden. Maar wanneer op een dag vijf mannen langs komen om de grootste, snelste en ruigste stier uit te zoeken voor een stierengevecht in Madrid wordt Ferdinand ten onrechte uitgekozen.

Kaartjes à 2,50 euro verkrijgbaar aan de kassa vanaf 14.30 uur.

Voor meer informatie over films bij Nesterlé – meld je aan voor de filmmail via www.nesterle.nl.