Cultureel Centrum Nesterlé

di10.03
Terug

Pater Moeskroen verandert Nesterlé in feestzaal

Pater Moeskroen speelt hun voorstelling “reserve Belgen” in Cc Nesterlé met heel veel muziek, veel plezier en een beetje theater. De mannen van Pater Moeskroen zijn natuurlijk ras muzikanten en entertainers en dat laten ze nu ook weer zien in deze theatershow.

De voorstelling draait om het absurde verhaal van een fietsongeluk, een aangereden Belg en de vervanging van deze Belg door één van de bandleden. Een kolderiek verhaal met een Belgische bromsnor op een mini fietsje. En dat allemaal in Baarle Nassau.

Maar het draait natuurlijk allemaal om de muziek. De mannen hebben een vrachtauto vol instrumenten meegebracht die vooral door Vincent van Lent bespeeld worden. Die man bespeelt werkelijk elk instrument en zorgt samen met Martien van Oostrom voor de Pater Moeskroen sound  die we vooral kennen als feestmuziek met een Ierse  ondertoon. Vanavond brengen ze ook kleine en gevoelige liedjes die indruk maken. Maar al snel wordt er weer vol gas gegeven en dat maakt dit theaterconcert heel compleet. De liedjes gaan over wat hen bezig houdt zoals natuurlijk vrouwen, fietsen en de dochter van de dominee.Het publiek zit aanvankelijk wat afwachtend in de stoelen maar al snel weet de band Nesterlé te veranderen in een feestzaal. Na afloop van de voorstelling neemt de band het publiek onder akoestische muziek mee naar de foyer om daar vervolgens op een tafel te klimmen en daar nog een feestje te bouwen.

Met dank aan Hans van Uden voor recensie en Marcel van der Steen voor de mooie foto's. Klik hier voor meer foto's.