Cultureel Centrum Nesterlé

do9.06
Terug

Mark van de Veerdonk over Nesterlé

Alles kan. En helemaal in Nistelrode. Wie mij 10 jaar geleden had gezegd dat er in Nistelrode anno 2016 een volwaardig theater zou bestaan dat een seizoenprogramma zou presenteren van 12 schitterende voorstellingen, die persoon had ik met een blauw busje naar Huize Padua laten vervoeren …

In Nesterlé kan alles!

In een afwasmachine kun je koken. Echt waar! Voor gekookte mosselen of een pan met groente kun je het apparaat het beste op spoelprogramma twee zetten. Je kunt trouwens ook een koteletje bakken onder je motorkap, al moet je daarvoor wel twee uur lang 120 kilometer per uur rijden. En het ligt misschien niet echt voor de hand maar natte sokken krijg je ook droog door ze een paar minuten tussen het tosti apparaat te leggen. Echt, het kan allemaal! Oh, kan een hond geen muziek maken? Duw hem dan ‘s een mondharmonica in zijn bek en hang ‘t beest bij meer dan 40 kilometer per uur uit het autoraampje, je zult zien er komt geluid uit. Wedden?

Alles kan. En helemaal in Nistelrode. Wie mij 10 jaar geleden had gezegd dat er in Nistelrode anno 2016 een volwaardig theater zou bestaan dat een seizoenprogramma zou presenteren van 12 schitterende voorstellingen, die persoon had ik met een blauw busje naar Huize Padua laten vervoeren … maar kijk nou!  Het begint al op zaterdag 10 september  met een concert van J.W. Roy en eindigt ruim 10 maanden later met ritmische mafketelmuziek van drummer Cesar Zuiderwijk. Wat zeg ik? Daarna volgt er in juni nog een knallende afsluiter door lokale artiesten, dus getalenteerd volluk uit Nisselroi zelluf! Ik kom zelf al een paar maanden eerder, half februari, want ik woon ongeveer 100 meter van de gemeentegrens af, in Uden, en  verschil moet er zijn.

Als je mij op de man af vraagt, Mark wat vind jij eigenlijk van Nesterlé dan zeg ik eerlijk, “Nou, de buitenkant van het theater heeft wel iets van een Slabroekse koeienstal, onze koe Saar zou er enthousiast van worden  - dat kan dus blijkbaar óók in Nistelrode - maar kom je binnen dan val je achterover van de activiteiten en de ambiance. Top!” En ik ga hier niet het hele programma oplepelen, - van The Wetnecks van BZB tot de finalisten van Cameretten – (zakdoeken en paraplu’s meenemen dus!), ik zeg alleen: In Nesterlé gaat het gebeuren  het komende seizoen, dus reserveer nu vast kaarten, voor mijn part voor alle 12 voorstellingen. Ja, dat kan ook … vanaf NU! 

Want in Nistelrode kan alles. Nog even en de  voorzitter van de Nistelrooise Vereniging voor Alleenstaanden is 25 jaar getrouwd. En de woordvoerster van de Vereniging voor Verlegen Mensen stripteasedanseres in Laarstede. Ik kijk er naar uit.
Mark van de Veerdonk