Cultureel Centrum Nesterlé

zo8.12
Terug

FILMAVOND DECEMBER NIET OP LAATSTE DONDERDAG!

Omdat de laatste donderdag op tweede kerstdag valt, vindt de filmavond al op 19 december plaats. Met een wel hele ontroerende film: Capharnaüm. In de rechtbank staat Zain, een 12-jarige jongen, voor de rechter. Rechter: "Waarom klaag je je ouders aan?" Zain: "Omdat ze me leven hebben gegeven."

De nieuwe film van regisseur Nadine Labaki (CARAMEL) is een indringend portret over ouderschap en overleven in de armste wijken van Libanon, verteld door de ogen van een kind.
Zain slijt zijn dagen in de straten van de Libanese hoofdstad Beiroet. Als oudste kind van het gezin moet hij helpen zijn familie te onderhouden. Wanneer zijn zusje wordt uitgehuwelijkt aan de eigenaar van de buurtwinkel, besluit Zain weg te lopen van huis. Dit leidt tot een ongelooflijke roadtrip, met nieuwe vriendschappen en allesbeslissende keuzes.

De casting is een klein wonder: alle rollen zijn sterk bezet, met de kinderen als grote uitblinkers!!

CAPHARNAÜM is winnaar van de Jury Prijs op het Filmfestival van Cannes. Sindsdien is de film door het publiek omarmd en won het vele publieksprijzen op internationale filmfestivals.

Donderdag 19 december | Filmavond | Aanvang 20.15 uur. Tickets à 5 euro verkrijgbaar aan de kassa voorafgaand aan de film (vanaf 19.30 uur).