Cultureel Centrum Nesterlé

zo7.05
Terug

de geheimen onthuld door Master himself

14 Mei belooft  een geweldige en interessante zondagmiddag te worden met een reis door de tijd met Cesar Zuiderwijk. Een masterclass met verhalen over ontmoetingen, uiterst humoristische anekdotes en mooie drumsolo’s. Tja, wie kent hem niet. Cesar Zuiderwijk is één van die legendarische topartiesten en deze Masterclass is een ultieme gelegenheid om eens nader kennis te maken met 1 van de beste drummers van ons land. De man die het ritme aangeeft achter de Golden Earring.

Deze man heeft een leven met 50 jaar drumervaring. “Als drummer heb je vele voordelen:  Je kunt nooit vals spelen en niemand weet wat je zit te doen, alleen de bandleden”.  “De drummer bepaalt het ritme,  dus alleen de bandleden kunnen uit het ritme geraken”. 

Wat kan men verwachten?  Een  voorstelling met drumsolo’s en uitleg over ritmes, waarmee hij beroemd is geworden zoals "Radar Love, Twilight Zone en When the Lady Smiles".  Oefenen met een band spelen, soleren, onafhankelijkheid en de Mӧller-methode waarbij je 3 tot 4 keer zo lang en snel kunt spelen. Een masterclass met het licht aan, gevuld met Tips & tricks, met vragen en antwoorden waarbij meespelen tot de mogelijkheden behoort.

Zo krijgt een aantal drummertjes onder het toeziend oog van de meester de kans om achter het drumstel van Cesar plaats te nemen om hun drumtechniek te laten zien en horen.

Zeker de moeite waard, ook als je niets van drummen afweet!

14 mei 2017, aanvang 14.30 uur. Er zijn nog kaartjes à € 12,50 verkrijgbaar via  www.fanfarenistelrode.nl