Cultureel Centrum Nesterlé

zo6.10
Terug

Mouna wordt er schijtziek van:

Angst, argwaan en vreemdelingenhaat. Mensen lijken hun wereld steeds kleiner te maken; gevangen in hun eigen gevangenis. Waarom zou je dat doen? Waarom zou je jezelf vrijwillig opsluiten in een klein benauwd hokje? Mouna heeft dit zelf drie jaar noodgedwongen moeten doen en ze kan je vertellen: je wordt er schijtziek van.


Choreografe Mouna Laroussi is door een darmaandoening jarenlang letterlijk schijtziek geweest. Nu is zij klaar om weer deel te nemen aan de maatschappij. Maar wat is er gebeurd in de tijd dat Mouna op het toilet zat? Gaat het debat nog steeds over kutmarokkanen, de sluier en Geert Wilders? Is er dan echt niks veranderd in die drie jaar dat zij op het toilet zat?! Schijtziek wordt ze ervan!

In een voorstelling vol dans en zelfgeschreven teksten ontkent deze geestige comédienne niet langer alle bagger die de multiculturele samenleving heeft voortgebracht. Ze gaat geen taboe uit de weg.  ‘Plassen en poepen doen we allemaal, maar erover praten doen we niet’.  Met haar toilet als uitvalsbasis belicht Mouna het multiculturele debat vanuit Marokkaans EN Nederlands oogpunt.

Dansend, pratend, zingend en af en toe schreeuwend perst ze alle diarree die de multiculturele samenleving heeft voortgebracht er nu maar eens uit. En als tenslotte het leed geleden is en de strijd gestreden, komt er hopelijk ruimte voor een nieuwe, openhartiger omgang met elkaar.

Tickets voor de voorstelling Schijtziek op zaterdag 23 november zijn te boeken via www.nesterle.nl

Benieuwd naar deze voorstelling - luister wat Mouna heeft te zeggen over haar eerste solovoorstelling.