Cultureel Centrum Nesterlé

vr6.09
Terug

Martha Daams verbeeldt het 'kind-zijn' in haar schilderijen.

Vanaf 1 september kunt u  bij Nesterlé genieten van een nieuwe collectie schilderijen. Het thema van de serie schilderijen is ‘KIND’. Kinderen zijn onbevangen en nieuwsgierig. Dat heeft Martha Daams in haar schilderijen proberen te vangen. “Een fijne kindertijd is een fantastische basis voor je verdere leven. Daarom is het zo fijn om het kind-zijn te verbeelden bij het schilderen”, zegt Martha.

Na 5 jaar Academie Arendonk en nu een vervolg daarop ook bij de Academie in het bekende Arendonk, is het thema kind een serie geworden waar zij een goed gevoel bij heeft en die het waard is om gezien te worden. Het ene kind is totaal anders dan het andere en zo is ook het ene werk totaal anders van sfeer dan het andere. “Het kind en/of het moment  vraagt een eigen manier van schilderen, daar wil ik dan gehoor aan geven. Soms onzeker en soms vrij en zelfverzekerd. Ook Schanulleke mag aan deze serie niet ontbreken. Dit dwaze figuurtje lijkt te zeggen ‘op z’n kop ziet de wereld er anders uit’, en dat is dan weer iets wat ik zelf kan onderstrepen.”

Passend bij een gebouw waar zoveel activiteiten plaatsvinden die soms ook uw wereld op zijn kop zet, u terugvoert naar een tijd van spelen en onbevangenheid en die u laten genieten van het moment, is het thema ‘KIND’ van Martha Daams uit Heesch een welkome verfraaiing van de muren.