Cultureel Centrum Nesterlé

di6.02
Terug

Christel de Laat past wel in ons theater

03.02:
Christel de Laat speelt haar eerste voorstelling vol zelfspot maar vooral ongecompliceerde snelle humor die de zaal laat bulderen van het lachen .
Eerder speelde Christel op tv de in de Jopie Paarlevliet show en in toren C .
Maar op haar 50e besloot ze zichzelf een cadeau te doen en  comédienne te worden .
Ze gaf zichzelf 35 shows cadeau en vanavond staat ze in cc Nesterlé.

Rap van tong vol zelfspot vertelt ze haar levensverhaal want per slot van rekening moet het publiek haar leren kennen.

Haar voorstelling is een aaneenschakeling van zelfspot.  Vooral haar gewicht wat haar hele leven een ding is en het feit telkens overal net buiten te staan en mis te grijpen zijn de thema´s.
Ze deinst er niet voor terug haar lijf in te zetten en met haar lijf te choqueren, niet gehinderd door enige schaamte .Schijnbaar onuitputtelijk volgen de hilarische anekdotes elkaar op en krijgt ze de zaal aan het bulder lachen.  Ze zoekt de grens op en presenteert zich regelmatig als een soort vrouwelijke aso die je niet op straat tegen wilt komen maar telkens wint toch haar warme persoonlijkheid en de  gezelligheid .

Met haar Schijndels accent weet ze een warme sfeer te creëren wat haar de mogelijkheid geeft soms echt het randje op te zoeken.

Met dank aan Hans van Uden voor voorstaande recensie. 

Een ander thema is een aanklacht tegen de kleinburgerlijkheid . Zoals haar afwijzing op de toneel academie vanwege haar Brabants accent .

Ze eindig de voorstelling met een  citaat van Nietsche dat je je lot moet omarmen en dat  je daarmee gelukkig wordt. Christel is daar het levend voorbeeld van.

Wij omarmen in ieder geval Christel de Laat . Bedankt voor een fantastische gezellige avond.

Hopelijk tot volgend seizoen.