Cultureel Centrum Nesterlé

wo5.06
Terug

Informatiemiddag over dementie op 17 juni a.s.

Mijn geheugen laat mij in de steek….is er sprake van 'dementie'?
De werkgroep Dementie Vriendelijk Bernheze en Burenhulp Nistelrode organiseren gezamenlijk deze themabijeenkomst in samenwerking met Alzheimer Nederland. De middag vind plaats op maandag 17 juni vanaf 14.00 uur.


Steeds meer mensen krijgen immers te maken met een vorm van dementie. Je vader of moeder, je buur, je vriend. Iedereen kan ermee te maken krijgen. Eén op de vijf  mensen krijgt een vorm van dementie. Omdat we steeds ouder worden stijgt dit aantal. Daarnaast  moeten ouderen  steeds langer zelfstandig thuis blijven wonen. Informatie over en aandacht voor het onderwerp 'dementie' is dus erg belangrijk.

Kennis vergroten over dementie en inzicht in de ziekte kunnen bijdragen aan meer begrip en aandacht voor betrokkenen en hun mantelzorgers/naasten. In Bernheze willen we een gemeente zijn waar mensen met dementie zolang mogelijk zelfstandig kunnen wonen en kunnen blijven meedoen.
Alice Liedenbaum van Alzheimer Nederland afd. Oss-Uden-Meierijstad laat met praktische voorbeelden zien wat het verschil is tussen vergeetachtigheid en dementie, op welke signalen je kunt letten, welke vormen van dementie er zijn en zij geeft tips hoe om te gaan met iemand met dementie.Tevens is er gelegenheid voor het stellen van vragen.

Medewerkers van Dementie Vriendelijk Bernheze Hilma Kraan, Mieke vd Boom, Franca Bekkers zijn ook aanwezig. Zij leggen uit wat Dementie Vriendelijke Bernheze doet.Daarnaast zijn medewerkers van de bibliotheek Nistelrode aanwezig om informatie te geven  over de DEMENTHEEK die in Nistelrode in de bibliotheek aanwezig is.

De toegang is gratis en een ieder, ook van buiten Nistelrode is van harte welkom!


De koffie/thee staat klaar vanaf 13.45 uur.
Voor meer informatie kunt u bellen met Franca Bekkers: 0412-454451