Cultureel Centrum Nesterlé

zo5.01
Terug

Christel de Laat heeft last van keuzestress

Christel de Laat Speelt haar tweede theatervoorstelling “ Zijn daar vragen over “ in cc Nesterle.
Ook haar tweede voostelling is doorspekt van zelfspot en ontdaan van elke gene.
Want dat kent Christel niet. Ze schaamt zich voor niets en niemand en zeker niet voor haar overvolle lijf. 

Dat statement maakt ze meteen in het begin door op te komen als ballerina die het  ‘Zwanenmeer’ danst . De lach zit er meteen in.

Anders dan vorig jaar kiest zij meer het contact met het publiek. Ze zoekt mensen op in het publiek en spreekt ze aan. Na enkele intermezzo’s gaat de voorstelling in vliegende vaart van start. Rap van tong, vol zelfspot op haar zo eigen manier die gekenmerkt wordt door haar rechtstreekse volkse taal die meteen doel treft.

Ze schuwt geen onderwerp zoals haar tanende, steeds meer hangende, te volle lichaam wat ze illustreert met een  reclamebord waarop ze zelf afgebeeld wordt in haar ondergoed en waarop ze met stift aantekent wat er allemaal door de jaren is gaan hangen.

Hilarisch is de scene in een paskamer voor bh’s waarin ze geholpen wordt door een te slanke, jonge winkelbediende die aan haar borsten zit. Als de mannen in de zaal  even te hard lachen, maakt ze het vergelijk hoe het voor hun zou zijn als ze op deze manier een onderbroek aangemeten krijgen door een te jonge bodybuilder.

Voor de voorstelling begon is het publiek verzocht een vraag aan haar op een kaartje te zetten. Tijdens de voorstelling geeft ze op ludieke manier antwoord op deze vragen.
Daarnaast is het centrale thema de moeite met keuzes maken. Christel laat hierover de ene anekdote op de andere volgen. Ook zijzelf heeft veel keuze stress maar niet als het om eten gaat dan kiest ze niet en neemt ze alles. En dat …. levert een lijf en beleving op waarmee ze een hele avond een volle zaal kostelijk vermaakt.